Czernihiwśkyj, Dao

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • WojciechT
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2012.09
    • 2546

Czernihiwśkyj, Dao

Piwo ryżowe. Zupełnie inne odczucia, niż w przypadku Książęcego Ryżowego; piwo jest bardziej słodowe, niemalże pozbawione goryczki, z lekkim kwaskiem i zdecydowanie za mocnym wysyceniem. Piana znika momentalnie.

Smak jest troszkę nietypowy. Piwo jest wodniste i mało intensywne, ale jest w nim coś, czego na "pierwszy rzut języka" nie umiem opisać. Taki słodko-kwaśny posmak z lekko mydlaną nutą... Nie jest szczególnie przyjemny, ale trochę intrygujący, bo nie spotkałem się do tej pory z czymś takim w innym piwie.

Ale to jest właściwie jedyna interesująca rzecz, jaką mogę napisać o tym piwie. Poza tym woda, woda i nuda.

Kupione w ukraińskim markecie za 5,98 hrywny.
    Attached Files

Related Topics

Collapse

• ziomalisz
    pierwsze Piwo smakuje jak woda i bez %? co robić
    ziomalisz
    od samego poczatku mam problem z brewkitem mexican carveza. Start piatek 18.5 Fermentacja jakas dziwna zero piany, a blg spadało dzis wynosi 0. Otwieram brzeczke, pachnie ladnie próbuje i smakuje jak woda z leciutka nutka chmielu i w dodtaku balingometr pokazuje wszystko na 0. ta woda nawet nie ma...
    2018-05-28, 09:32
  • Javox
    Thornbridge, Day Maker
    Javox
    Niby Session IPA z alko 4.0%, IBU 15.

Chmiel: Krush.

Piana - z trzaskiem redukcja do obwódki.
    Lacing - nic.
    Gaz - średni.
    Barwa - blade złoto.
    Aromat - lekko dzikie zioła.
    Smak - woda gazowana z posmakami ziołowymi, homeopatyczne cytrusy,...
    2025-07-10, 10:59
  • Rychu80
    Woda źródlana do nastawu przegotować ?
    Rychu80
    Witam

Jest to mój pierwszy post na tym forum szukałem odpowiedzi lecz jakoś nie mogłem nigdzie znaleźć a mianowicie w mojej okolicy jest źródełko w lesie gdzie woda jest bardzo dobra i sporo ludzi ją pobiera do celów spożywczych,moje pytanie brzmi czy taką wodę muszę przegotować...
    2019-01-29, 19:01
  • Grbuy
    Piwo z ekstraktów słodowych. Podstawy
    Grbuy
    Witam! Trochę zacząłem od nie tej strony i nie ogarniam kilku spraw na które nie potrafię znaleźć odpowiedzi poprzez wyszukiwarkę. Mam za sobą można tak powiedzieć drugie piwo w tym roku jak i w swoim życiu. Pierwsze to było po prostu nastawienie Brewkitu (Stout) na fermentację w okolicach...
    2023-11-30, 20:57
  • AaLeX
    Arcyksiążęcy Browar Zamkowy Cieszyn, Herbowe
    AaLeX
    Parametry piwa: Ekstrakt 13%, alkohol 5,6%. Skład: woda, słód jęczmienny, chmiel, drożdże. Barwa bursztynowa. Zapach słodowy. Piana ambitna, lacing do końca. Smak - no właśnie. Piwo mnie zawiodło. Mowa jest na etykiecie o mocnym chmieleniu. Tego nie czuć. Piwo na początku pustawe, potem...
    2025-09-20, 11:19
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...