Redwillow, Feckless

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • wpadzio
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2011.06
    • 2656

Redwillow, Feckless

Kolejne piwo z Redwillow, tym razem bitter, o przewrotnej nazwie Feckless, czyli... Nieudolne. Jak inne piwa z tego mikrobrowaru jest refermentowane w butelce. Alkohol 4,1%. Skład podany w sposób podstawowy.

Barwa brązowa, wpadająca w miedzianą. Dość mętna.
    Zwarta jasnobeżowa piana, o drobnej teksturze. Opada do trwałej i pokaźnej pianki, zostawiając nieduże krzaczki na szkle.
    Wyraźne nuty karmelowe w aromacie grają rolę pierwszoplanową. Pomagają im słodowe, może nawet lekko kawowe odcienie.
    Goryczka na stosunkowo niskim poziomie. Słodowość w kierunku ostrej ziarnistości a nie miękkiej chlebowości. Karmel również tańczy na podniebieniu. Dodatkowo wyczuwalny lekki octowy kwasek, czyżby dlatego, że mój egzemplarz jest miesiąc po czasie?
    Nagazowanie niewysokie.
    Butelka 500ml w tematycznej linii producenta. Kapsel tradycyjnie goły, a wierzba tym razem jest na bladozielonym tle, choć jakiś purysta kolorystyczny lub globtroter kulinarny powie, że to kolor oliwkowy. Nie wiem, nie znam się. Jestem z miasta

A piwo? Mam wrażenie, że przeleżakowanie mu zaszkodziło. Wygląda i pachnie przyjemnie, za to w smaku pojawiły się ostre, niezbyt przyjazne nuty. Wypić się dało, ale oceny z degustacji uczciwie nie wystawię. Zatem dodaję tylko statystycznie do bazy.
    Attached Files
    Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
    Serviatus status brevis est
    4090 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 734 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 01.05.2025

Related Topics

Collapse

• darekd
    CREW Republic, Trooper Progressive Lager
    darekd
    CREW Republic to jedna z ikon tzw. piwnej rewolucji w Niemczech przeżywa problemy i w związku z tym zakończył warzenie w swoim podmonachijskim browarze i powraca do warzenia kontraktowego w Bittburgerze, gdzie będą mieli do swojej dyspozycji osobny browarek eksperymentalny.

Piwa z...
    2024-08-15, 22:59
  • Petitpierre
    Pierwszy Chmiel, Rotten Tomato 2019
    Petitpierre
    Gaz był, ale nie ucieka, bąbelki takie szampańskie, piany brak. Meloniada. W nucie górnej jabłka, cydr normandzki na granicy obornika, trochę belgii, słodyczy, jak mówią klasycy-to piwo jest zepsute, chyba że to lambik, wtedy jest wspaniałe. Zapach bardzo wielowymiarowy, w kierunku belgii,...
    2020-06-19, 10:00
  • wpadzio
    Redwillow, Headless
    wpadzio
    Blond Ale z angielskiego minibrowaru Redwillow. Aż dziwne, że nikt do tej pory nie napisał o ich piwach, zwłaszcza, że od przynajmniej kilku miesięcy dzięki krakowskiej Omercie są dostępne w Polsce. Browar, jak to często w takich przypadkach bywa, został założony przez piwnych zapaleńców...
    2013-09-18, 21:00
  • wpadzio
    Redwillow, Directionless
    wpadzio
    Directionless to angielski bitter z browaru Redwillow. Ma 4,2% alkoholu, jest refermentowany w butelce. W składzie słody jęczmienny i pszeniczny, rodzaju/ów chmielu nie podano.

Barwa złocisto-bursztynowa. Piwo jest lekko mgliste, czyżby chmielenie na zimno?
    Piana zaskakuje...
    2013-12-26, 19:59
  • DariuszSawicki
    Redwillow, Ageless Double IPA
    DariuszSawicki
    Piwo w stylu Double IPA.
    Kod-5060141946648.
    Alk-7.2%
    W smaku i aromacie chmiele amerykańskie. Liczi, brzoskwinia, mango. Brak żywicznych niuansów.
    Piana ma grube pęcherzyki, ale trzyma się bardzo długo.
    Kolor bursztynowy.
    Piwo z datą do: maj 2014....
    2013-10-18, 20:22
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...