Marston's, Stout

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Oskaliber
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2010.05
    • 727

Marston's, Stout

Kolejne piwo wyprodukowane dla marketów Morrison.

Alk. 4.5%
    Zdjęcie: http://res.cloudinary.com/ratebeer/i...eer_286189.jpg (lepszego nie znalazłem)

Kolor: Praktycznie czarny, choć niektórzy może by powiedzieli, że jeszcze bardzo ciemny brąz. Pod światło minimalne rubinowe refleksy.
    Piana: Beżowa, dosyć obfita, dosyć gęsta, trwała. Utrzymuje się solidnym kożuchem mocno oblepiając szkło piękną koroną.
    Zapach: Kawa, czekolada, szczypta suszonych śliwek. Niespecjalnie intensywny.
    Smak: Treściwość średnio niska. Dominacja gładkich i ułożonych posmaków palonych: kawa, czekolada. Minimalna kwaskowatość. Goryczka dosyć niska, przypalana.
    Wysycenie: Niskie.
    Ogółem: Dobre. Jak ktoś lubi charakterne, ostro palone stouty to się zawiedzie. Jak ktoś lubi spokojnie i gładko w stylu Guinnessa Draught, to powinno mu posmakować.
    BeerFreak.pl
  • Javox
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2009.11
    • 6744

Piana - średnia ale zaraz znika do obwódki i wysepki.
    Lacing - nie za duży.
    Barwa - czarna, bardzo ciemny brąz.
    Gaz - lekko poniżej średniej.
    Aromat -lekka wędzonka na torfie, żółty ser wędzony.
    Smak - słodkawe, lekko wędzone, goryczka lekka w typie trawiasta, pod koniec większa.

Jako angielski stout to jest ok
    Attached Files

Comment

Related Topics

Collapse

• bastion
      Ukraina, Równe, Hruszewskoho 77, Browarnia Na Hruszewskoho.
      bastion
      Ostatnim punktem piwnych peregrynacji po Równym, był browar restauracyjny Na Hruszewskoho. Nazwa łączy się z ulicą na której się znajduje. Jest to nieco na wschód od centrum miasta, bardzo blisko Stahlberga.
      To mały kompleks na który składa się piętrowy przeszklony barak z ogródkiem...
      2020-08-07, 22:10
    • heckler
      Budišovice, Opavská 41, Pivovar Fčelín
      heckler
      Pomiędzy miastem Opava, a Ostrava leży mieścina Budišovice. Tam od 2024 roku działa mały browarek Fčelín. Niedawno odnowiony budynek browar współdzieli z lokalną restauracja Budišova Hasičárna, w której można spróbować jednego z tamtejszych piw.
      Niestety w sobotnie przedpołudnie...
      2025-06-04, 10:41
    • bastion
      Łotwa. Liepaja. Pasta Iela 1-2N, Vecais Taizel's.
      bastion
      Na pewno Lipawa ( bo tak brzmi polska nazwa tego miasta) zasługuje na nieco więcej niż pospieszne przemykanie z parasolem w ręce przez uliczki, jak to miało miejsce w moim przypadku. Niestety trafiłem na mały armagedon pogodowy i musiałem bardzo zawęzić tamtejsze peregrynacje. Z drugiej strony...
      2025-01-10, 22:09
    • bastion
      Ukraina, Valea Kuzmina, Dżerelna 1, Bukowinska Browarnia Tuko.
      bastion
      Ktoś coś słyszał, ktoś coś widział, ale konkretów żadnych, albo niewiele. W okolicach Czerniowców ma działać jakiś mały browarek, mocno utajniony, co nie jest jakimś novum w tamtych stronach.
      Przy moim pobycie tam, spróbowałem rozszyfrować tą zagadkę.
      Kilkanaście kilometrów...
      2021-04-21, 22:23
    • bastion
      Łotwa, Aluksne, Talavas Iela 5, Aluksnes Alus.
      bastion
      Łotewska prowincja ma swój urok. Cisza i wszechwładny spokój wręcz emanują z tych miejsc. Miłośnicy lasów, jezior i drewnianych domków, znajdą tam swoje miejsce na ziemi.
      W przypadku miasteczka Aluksne nieco rozwleczonego terytorialnie, celem wizyt jest jezioro z ruinami zamku na...
      2024-11-26, 23:29
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...