Young's, Celebration GBG 30

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • lzkamil
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.01
    • 3611

Young's, Celebration GBG 30

Piwo warzone 'na czesc' przewodnika Good Beer Guide wydawanego przez CAMRA, stad tytulowy skrot. A w ogole to z gatunku IPA czyli India pale ale. Tyle o skrotach, wracamy do piwa...
    Alk. 5.6%, but. 0.5 l.
    Bursztynowy kolor, lekko metne od drozdzy w butelce, niezbyt mocno nagazowane ale za to ze spora, sredniobabelkowa, trwala piana.
    Zapach ziolowo-chmielowy, w smaku przewaza bardzo mocna ziolowa goryczka, nuta slodowa prawie niewyczuwalna. Bardzo mocno chmielone nawet jak na tradycyjnie goryczkowy gatunek IPA. Jak ktos lubi mocno goryczkowe pilsnery jak Jever czy orginalny czeski Urquell to mu zasmakuje. Mnie tez smakowalo
    Lepszy jabol pod okapem
    niż GŻ, CP i KP !

Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.

Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!

Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)

Related Topics

Collapse

• bastion
    Ukraina, Równe, Hruszewskoho 77, Browarnia Na Hruszewskoho.
    bastion
    Ostatnim punktem piwnych peregrynacji po Równym, był browar restauracyjny Na Hruszewskoho. Nazwa łączy się z ulicą na której się znajduje. Jest to nieco na wschód od centrum miasta, bardzo blisko Stahlberga.
    To mały kompleks na który składa się piętrowy przeszklony barak z ogródkiem...
    2020-08-07, 22:10
  • heckler
    Kvasice, Horní 7, Pivovárek Dobrá Kára
    heckler
    Kvasice to małe miasteczko leżące tuz koło Otrokowic i Zlina. Pod browar dotarliśmy w sobotnie przedpołudnie i tak szczerze, to nawet nie liczyłem , że kogoś tam zastaniemy. Ładnie odnowiony domek, stojący tuż przy ulicy, a na nim żeliwny szyld z nazwą browaru - Dobrá Kára. Natomiast...
    2025-07-23, 07:59
  • heckler
    Třebíč, Nad Zámkem 7, Pivovar Fenek
    heckler
    Podklášterní pivovar Třebíč oficjalnie zakończył swoją działalność w 2024 roku. Najpierw zamknięto restauracje, a po pewnym czasie i browar. Co prawda nie był to jakiś wybitny browar, ale i tego ze średniej półki też szkoda. Na szczęście dosyć szybko znalazł się chętny i browar...
    2025-07-09, 10:19
  • Petitpierre
    2025.07.04-06 - RZESZÓW, VIII Rzeszowski Festiwal Piwa
    Petitpierre
    Festiwal jest nr 9. Pogoda dopisała. Parę nowych uczestników i niektóre browary zadbały o ławki. Ceny w zależności czy piwo czy PIWO od nastu od 22zł czyli również na plus.

Toteż ad rem, bo naprawdę wybór spory:

1) Stodoła, RIS ze śliwką, inkryminowanej brak, ale w zapachu...
    2025-07-04, 22:22
  • dadek
    Niemcy, Nürnberg (Norymberga), Hallplatz 2, Mautkeller
    dadek
    Czy to nie dziwne, że nikt tego miejsca jeszcze nie opisał? Wyszukiwarka nic nie pokazała pomimo wpisywania różnych opcji. A to przecież starówka, zaledwie 300 m od głównego dworca DB, więc raczej odwiedzających nie brakuje, zapewne z Polski również. A jak wyczytałem na stronie...
    2025-01-29, 04:15
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...