BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób.
Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających.
Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
RCH, On The Tiles
Treść dla wspierających
Treść dostępna jest dla osób, które wspierają działanie Browar.Bizu.
To nic nowego. Za wszystko, co tu widzisz (i za to, czego jeszcze nie widzisz), ktoś płaci — pracą, wiedzą albo pieniędzmi.
Browar.Biz to miejsce bez reklam, sponsorów i ukrytych interesów. Istnieje wyłącznie dzięki ludziom, którzy uznali, że warto.
To cel finansowy umożliwiający podstawowe działanie serwisu.
Możesz wesprzeć Browar.Biz na dwa sposoby:
-
💛 Wsparcie finansowe
Jeśli możesz i chcesz — pomóż utrzymać serwis.
Zaloguj się i wspierajPo przeprocesowaniu wpłaty - otrzymasz niezwłocznie dostęp do treści. Wpłata 70 zł = dostęp na rok.
-
✍️ Wkład merytoryczny
Napisz coś piwnego. Załóż temat lub dołącz do dyskusji.Nowy wątek lub odpowiedź sprawdzimy i po akceptacji - publikujemy, wraz z publikacją otrzymasz dostęp do serwisu na okres 2 miesięcy.
Bez presji. Bez reklam. Z wyboru.
Related Topics
-
Tak się złożyło, że moja żonka do tej pory jeszcze nigdy nie była na Babiej Górze, a na sobotę 09.05 zapowiadano pękną pogodę, dlatego bez większych ceregieli postanowiliśmy to zmienić.
Oczywiście zawczasu przewidziałem, że po powrocie z wycieczki będę spragniony i dla tego...-
Channel: Browary polskie
-
-
Woltaż 6%.
Moje kolejne spotkanie z cydrem. Tym razem pod lupę idzie biały cydr Frosty Jack's. Na pierwszy rzut oka puszka wygląda zachęcająco a zarazm bije od niej chłodem gdyż jej kolorystyka utrzymana jest w większości w biało niebieskiej szacie graficznej. ALe przejdźmy...-
Channel: Anglia
-
-
Alk. 5%, but. 0.5 l
Wg etykietki 'wiosenny bitter' dofermentowany w butelce.
Kolor ciemnobrazowy, chyba na gornej granicy ciemnosci dla bitterow, metne (4.5)
Piana - najslabsza strona, niezbyt duza nawet przy laniu z gory, dosyc szybko zanika do obraczki (3)
Nasycenie - calkiem...-
Channel: Anglia
2004-12-10, 00:01 -
-
Alk. 6.5%, but. 0.3 l. Koźlak górnej fermentacji, warzony ze słodu jęczmiennego, karmelowego i barwiącego, niefiltrowany, dofermentowany w butelce.
Brązowe, lekko mętne, dosyć mocno nagazowane, piana wysoka, drobnobąbelkowa, całkiem trwała.
Zapach palonosłodowy, lekko owocowy,...-
Channel: Holandia
2007-12-16, 01:29 -
-
właśnie wypiłem, weszło mi gładziutko
i wychodzi na to, że wypiłem nieopisane
przywiezione zostało z okolic frankońskiego hofu
tak jak piszą na stronie, "nie za mocno nachmielone"
ale słodowość ma nienachalną, podszytą nutą ziołową
naprawdę...-
Channel: Niemcy
-