Kapucinus. Bodzás Angyalka

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dryx
    † 1966-2017 Piwosz w Raju
    • 2002.04
    • 1735

Kapucinus. Bodzás Angyalka

Bodzás Angyalka z dodatkiem czarnego bzu.
    Piłem już piwo z dodatkiem bzu z minibrowaru w Ecser, ale był to sok z owoców czyli generalnie czarny w barwie, tu natomiast do piwa dodano ekstraktu z kwiatów bzu.
    Butelka 0,5 l., ekstraktu nie podano,
    Barwa słomkowa.
    Piana niska, krótkotrwała, niewielkie ślady na szkle.
    W zapachu i smaku dominuje właśnie ten bzowy smaczek.
    W sumie piwo słodkie z wyraźnym smakiem czarnego bzu.
    Piw smakowych generalnie nie lubię, ale z racji tego że co roku sam robię sok z czarnego bzu i sok ten mi wyjątkowo smakuje, jakoś mi to piwo podchodzi.
    Nagazowanie słabe.
    Attached Files

Related Topics

Collapse

• bastion
    Włochy, Palermo, Via Castrofilippo 20, Ballarak Magione.
    bastion
    Mikrusów we Włoszech nie brakuje. Ba jest ich multum. Jednak w większości są to jakieś browarki umiejscowione w garażach na takich peryferiach, że dotarcie tam wymaga niezłego wysiłku. W przypadku Palermo, miasta turystycznego z pięknymi zabytkami, przed wyjazdem tam oczekiwałem ich może...
    2025-04-24, 22:25
  • heckler
    Telč-Štěpnice, Slavatovská 307, Ruxusní minipivovar Telč
    heckler
    Nie bywałe, że w tak małej miejscowości powstał trzeci browar. Wiem, Telč to bajkowe miasteczko wpisane na listę UNESSCO, ale niestety czasy się zmieniły i turystów mało. W sumie to praktycznie nie ma ich wcale. W lokalach w większości siedzą tubylcy, przez rynek raz na jakiś czas przejdą...
    2025-07-01, 10:28
  • heckler
    Budišovice, Opavská 41, Pivovar Fčelín
    heckler
    Pomiędzy miastem Opava, a Ostrava leży mieścina Budišovice. Tam od 2024 roku działa mały browarek Fčelín. Niedawno odnowiony budynek browar współdzieli z lokalną restauracja Budišova Hasičárna, w której można spróbować jednego z tamtejszych piw.
    Niestety w sobotnie przedpołudnie...
    2025-06-04, 10:41
  • Serokomlak
    Islandia, Egilsstaðir, Fagradalsbraut 25, Austri Brugghús
    Serokomlak
    Egilsstaðir to miasteczko (zamieszkałe przez ok. 2,5 tys. mieszkańców) będące komunikacyjnym centrum środkowo-wschodniej Islandii, które jest zwornikiem w regionie Austurland. Z Egilsstaðir można udać się do Seyðisfjörður - portu (można tu kupić ciekawe piwa warzone dla miejscowych sklepów...
    2024-10-27, 01:16
  • bastion
    Ukraina, Mikuliczyn, Hruszewskowo 89a, Pivovarnia Girskie.
    bastion
    Browar Motruk który działa w Mikuliczynie już dłuższy czas, osiągnął spory sukces. Na własne oczy widziałem jak całe autobusy wycieczkowe zwalają się do niego, wynosząc w petkach chyba setki litrów piwa i kwasu.
    Ciężko było się wstrzelić w czas gdy będzie bardziej pusto. Droga...
    2022-10-04, 22:26
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...