BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób. Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających. Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
Kupiłem sobie Staropramenka i jak się okazało było to piwo inne niż się spodziewałem.
Pierwsze co czytam na puszce: Wyprodukowano w EU na licencji... Staropramen
Trochę się zdziwiłem i czytam też kod kreskowy:Borsodi Sörgyár Kft., Rákóczi utca 81, 3574 Bőcs
Minibrowar z Budapesztu. Chyba jedni z najbardziej eksperymentujących ekip na Węgrzech.
Jednak nie udało mi się kupić tych piw, na których mi zależało. Może zatem część tych piw to jednorazowe/sezonowe wypusty. ...
Brew Academy - ChinChiller Brewery znajduje się na dość dalekich przedmieściach Christchurch. Na tyle dalekich, że nie mam pojęcia, jak tam się Ci wszyscy ludzie zjawiaja. Ja dralowalem przez jakieś tereny przemysłowe, gdzie wieczorem nie było żywej duszy i nawet samochód - poza głównymi...
Piwa z tego browaru są zapewne znane większości bo dostępne również w Polsce, ja też piłem je wielokrotnie. Jednak nigdy nie było okazji zwiedzić zabytkowych wnętrz browaru, a jest to możliwe zasadniczo raz do roku w drugą sobotę września, gdy odbywają się Pivovarské slavnosti. W tym...