BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób. Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających. Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
Kupiłem sobie Staropramenka i jak się okazało było to piwo inne niż się spodziewałem.
Pierwsze co czytam na puszce: Wyprodukowano w EU na licencji... Staropramen
Trochę się zdziwiłem i czytam też kod kreskowy:Borsodi Sörgyár Kft., Rákóczi utca 81, 3574 Bőcs
W 2020 roku w uroczym miasteczku Kaposvár, stolicy Somogy otworzył się browar, który można zakwalifikować jako restauracyjny.
Otwarcie browaru w trudnych czasach covidu od początku stawiało pod znakiem zapytania jego dalsze istnienie, co od razu przełożyło się na drastyczne zredukowanie...
W dawnym robotniczym mieście o prostej i wdzięcznej nazwie Székesfehérvár, oddalonym o nieco ponad 60 kilometrów od stolicy Węgier od kilku lat działa interesujący browar rzemieślniczy.
W Székesfehérvár kiedyś produkowano Ikarusy (była to jedna z dwóch fabryk), teraz można napić...
Sümeg to niewielkie, kilkutysięczne miasteczko, położone zaledwie kilkanaście kilometrów na północny-zachód od Balatonu.
Główną atrakcją turystyczną jest widoczny z daleka położony na wzgórzu Zamek, a dogodny dojazd zapewniają kursujące co dwie godziny pociągi InterRegio relacji:...