Produkt włoskiego Heinekena o zawartości 5% alko.
Z dodakiem, jak piszą, soli morskiej z Trapani.
Barwa jasnożółta, piana dość obfita, po nalaniu z czapą, potem dośćdługo więcej niż obrączka, są ślady na szkle.
W zapachu lekkie nuty chmielowe z wyraźnym jodowym elementem. Mogłem się zasugerować tym dodatkiem soli, jednak woń jest wyraźnie oryginalna.
W smaku mało treściwe, dominuje wodnista goryczka, nie ma akcentów wyraźnie słonych raczej posmak w tle i raczej piwo mineralno-goryczkowe, ale to wszystko razem nie powoduje, że mamy do czynienia z jakimś znacznie lepszym koncerniakiem.
W sumie da się wypić, bez żadnych zachwytów. Pewnie w sycyliskijm upale smakuje ciut lepiej.
Z dodakiem, jak piszą, soli morskiej z Trapani.
Barwa jasnożółta, piana dość obfita, po nalaniu z czapą, potem dośćdługo więcej niż obrączka, są ślady na szkle.
W zapachu lekkie nuty chmielowe z wyraźnym jodowym elementem. Mogłem się zasugerować tym dodatkiem soli, jednak woń jest wyraźnie oryginalna.
W smaku mało treściwe, dominuje wodnista goryczka, nie ma akcentów wyraźnie słonych raczej posmak w tle i raczej piwo mineralno-goryczkowe, ale to wszystko razem nie powoduje, że mamy do czynienia z jakimś znacznie lepszym koncerniakiem.
W sumie da się wypić, bez żadnych zachwytów. Pewnie w sycyliskijm upale smakuje ciut lepiej.
Comment