Dom Piwa Grossmann, Porter

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2002.07
    • 15003

Dom Piwa Grossmann, Porter

kolor - ciemnobrązowy, mętne
    piana - zdecydowanie za mała, sybko znika, jak dla mnie najsłabszy element w piwie
    gaz - jak na portera akuratnie
    zapach - wyczuwa sie moc, dość dobrze wyczuwlany zapach chmielu i jeszcze czegoś czego nie mogę rozpoznać
    smak - nooo, tu bardzo miłe zaskoczenie, jest mocne w smaku, a jednocześnie łagodne (nie szczypie, nie drapie, zbyt szybko wchodzi - ale to na plus)bardzo mocna i dobra goryczka wspólgrająca z mocą (nie wiem jaką), wuczulem lekko owocowe nutki oraz chmielowy posmaczek.

Jak dla mnie panie Biermann piwko na 5
    Gratulacje.
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Related Topics

Collapse

• ART
    Schiedam, Lange Achterweg 18, Tapperij het Weeshuis
    ART
    Schiedam to miejscowość przylegająca od północnego zachodu do Rdamu. Są dobrze ze sobą skomunikowane, jest metro, tramwaje, busy. Centrum to kanały, niska zabudowa, wiatraki (przynajmniej jeden działający, jeśli dobrze pomnę z 1795r. Można go zwedzić. ) oczywiście najważniejszy temat...
    2025-09-20, 10:16
  • e-prezes
    ???, [Dziki Wschód] Flauta
    e-prezes
    Mimo, że dość konsekwentnie nie podają na opakowaniu gdzie zostało uwarzone piwo mam pewien sentyment do tego browaru. Trudno - tak musi być!

Nie inaczej, bo właśnie tym piwem chciałem uświetnić swoje kolejne urodziny. Data rozlewu to 16.11.2023, więc mogłem z nim poczekać,...
    2024-05-20, 09:17
  • heckler
    Krhová, Barvířka 25, Minipivovar Breimis
    heckler
    Krhová, mała wieś położona tuż przy mieście Valašské Meziříčí. W grudniu 2023 roku w tejże wiosce pan Pavel Reimer zalegalizował swój domowy browarek o nazwie Breimis.
    Warzelnia to tylko 150 litrów, do tego 1 x 150 i 2 x 300 l. tankofermentatory. Produkcja skromna, domowa,(właściwie...
    2024-05-07, 08:10
  • ART
    Gliwice, Dworcowa 30, Czeska - pivo i knedliki
    ART
    Będąc w sobotę w Gliwicach, lokal ten przyciągnął dość wczesnymi godzinami otwarcia:
    sob- niedz - od 12:30, pn-czw - od 15:00, pt. od 13:00.

z zewnątrz nie zachęcał do wejścia

Jest tu Bernard z wajchy w 3 odsłonach.

Byliśmy w porze obiadowej...
    2024-03-02, 02:21
  • bastion
    Ukraina, Kijów, Michaiła Drahomanova 31G, Pivna Duma.
    bastion
    Po niezbyt udanej wizycie w Kulcie, udałem się w inną część kijowskich blokowisk, ale w przyjemniejszej okolicy.
    Przed lokalem jest jeziorko i park który w sobotni gorący wieczór zapełnił się licznymi bywalcami.
    Budki z fast-foodami miały swoje żniwa a w ich okolicy jakaś...
    2023-09-12, 20:15
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...