Wspieraj BroBiz! BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników.
Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób.
Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających.
Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!

Twilight Alehouse, Warka IX

Collapse
X

Treść dla wspierających

Treść dostępna jest dla osób, które wspierają działanie Browar.Bizu.

To nic nowego. Za wszystko, co tu widzisz (i za to, czego jeszcze nie widzisz), ktoś płaci — pracą, wiedzą albo pieniędzmi.

Browar.Biz to miejsce bez reklam, sponsorów i ukrytych interesów. Istnieje wyłącznie dzięki ludziom, którzy uznali, że warto.

Aktualny poziom wsparcia: 25%

To cel finansowy umożliwiający podstawowe działanie serwisu.

Możesz wesprzeć Browar.Biz na dwa sposoby:

• 💛 Wsparcie finansowe
    Jeśli możesz i chcesz — pomóż utrzymać serwis.
    Zaloguj się i wspieraj
  • ✍️ Wkład merytoryczny
    Napisz coś piwnego. Załóż temat lub dołącz do dyskusji.
Zaloguj się i napisz coś na ten temat Utwórz nowy wpis (w wybranym dziale)

Related Topics

Collapse

• Borysko
    Twilight Alehouse, Warka VII, Duesseldorf Altbier
    Borysko
    Produkt pochodzi z łódzkiego browaru Twilight Alehouse, który to browar, mimo dosyć krótkiej historii, dorobił się już całkiem pokaźnego grona wielbicieli
    Spożywam właśnie produkt oznaczony cyfrą VII – czyli Altbier.
    Po nalaniu do kufla widać wyraźnie piękny,...
    2005-01-10, 21:55
  • lzkamil
    Twilight Alehouse, warka XXIV
    lzkamil
    Przeczucie mi powiedziało żeby otworzyć nad zlewem. Przeczucie się nie pomyliło.

Po otwarciu głośne psyknięcie i... nic. Już myślałem że mogę spokojnie nalać. A tu gejzer chluuuuup. Tylko parę kropli się zmarnowało, kufel czekał w pogotowiu żeby przyjąć resztę fontanny....
    2006-05-01, 00:44
  • lzkamil
    Twilight Alehouse, Warka XVII - Tripel Klasztorny
    lzkamil
    Przeczytane na wieczorku literackim u Dzika, dostarczone przez samego autora, który odważył się je zaprezentować przez Lożą Szyderców
    Kolor ciemnobursztynowy, lekko mętne, opalizujące.
    Piana bardzo szybko opadła, nagazowanie widoczne raczej dla języka niż oka.
    ...
    2005-08-08, 22:04
  • Twilight_Alehouse
    Twilight Alehouse rozpoczyna warzenie
    Twilight_Alehouse
    No i ruszyła pierwsza warka

Ale po kolei...

Koło tematu nie chodziłem dość długo. Po raz pierwszy usłyszałem o browarnictwie domowym jakieś 4 tygodnie temu, od znanego tu Borysko. Tydzień później wypytałem go trochę dokładniej i zapaliłem się do idei....
    2004-06-23, 16:53
  • Borysko
    Twilight Alehouse, Warka XIV - Wiedeńskie
    Borysko
    Z tym piwkiem mam nielada problem. Normalnie nie zamieściłbym oceny - zaraz wyjaśnię o co idzie. Ale po kolei.
    Po nalaniu utworzyła się zwarta biała pianka średniej wysokości, z czasem skurczyła się do rozmiarów obrączki. Zapach delikatny, raczej słodowy z nieokreślonymi nutkami...
    2005-08-03, 20:07
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...