Arno, Markowy miniBrowar w Zamościu, Porter Rokita

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Marusia
    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
    🍼🍼
    • 2001.02
    • 20221

Arno, Markowy miniBrowar w Zamościu, Porter Rokita

Piwo Markowe, butelkowane 16.01.2005
    Blg 23%, moc: 8,5%
    Warka nr 6 (bardzo limitowana)
    #10/12

Przede wszystkim ja i Slavoy bardzo dziękujemy Arno, że nas uszczęśliwił jedną z zaledwie 12 butelek tego piwa

Piwo nalewa się jak smoła, gęste.
    Piana - zobaczcie na zdjęciu, ciemnobrązowa, jeszcze takiej nie widziałam Dość szybko opada, jak to w porterach
    Zapach: słodowy, dużo paloności.
    Nagazowanie w sam raz do tego typu piwa.
    Smak: mocno palony, gorzko-słodki, przedni porterek, gęsty, już po paru łyczkach czuję moc w nim zawartą (no bo kto pija portera w taki upał)

Slavoyowi też bardzo smakowało, jeszcze raz dziękujemy
    Attached Files
    www.warsztatpiwowarski.pl
    www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Related Topics

Collapse

• Prusak
    Browar Markowy, Hajnowskie Jasne Pełne
    Prusak
    E: 12%
    A: 4, 6%
    Mam kłopot z tym piwem, bo parametry jego są takie same jak Polskiego Lagera z tego samego browaru (tam się sypnąłem wpisując 4, 8 alko, i nie mam już możliwości edytowania, ale było, tak jak tu 4, 6).
    Piłem bezpośrednio po Polskim Lagerze i na 99,9% jestem...
    2024-09-20, 19:15
  • Prusak
    Browar Markowy, Polski Lager
    Prusak
    E: 12 Blg
    A: 4, 8% obj.
    Chmielone Marynką i Lubelskim.
    Zaskakująco wysoka piana, i choć bo 2 - 3 minutach ipada, na powierzchni poza obrączką utrzymuje się kożuszek. Jesr lacing i to osadzanie się dość obfite.
    Barwa jasnożółta, przejrzysta.
    Nic nie wywąchałem,...
    2024-09-20, 17:02
  • heckler
    Krnov, Říční okruh 123/10, Minibrowar Arogant [zamknięte]
    heckler
    Małe, przygraniczne miasteczko Krnov może poszczycić się drugim browarem. Arogant, taka nazwę dla browaru wymyślił właściciel i mieści się on w pięknym, starym budynku dawnego lodowiska. Jak na początku rozmowy podkreślił Petr, browarek jest mały, ale mój, a na dodatek powstał bez...
    2023-09-12, 08:52
  • Alkoneser
    Browary restauracyjne w Polsce
    Alkoneser
    Cześć,
    mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
    2024-08-05, 12:26
  • pebejot
    Hajnówka, Batorego 3, Firmowy sklep spożywczo-rybny Browaru Markowy
    pebejot
    W centrum Hajnówki przy ul. Batorego 3, kilometr od dworca kolejowego znajduje się sklep rybny, który od niedawna jest również sklepem firmowym browaru "Markowy" z Hajnówki.

Między pastą z makreli a wędzonym pstrągiem sklepik oferuje całą gamę piw butelkowych w niezwykle...
    2021-01-19, 12:18
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...