browar Krzywy, Mocne Ścierwo

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19349

browar Krzywy, Mocne Ścierwo

warzone 5.11.05, but. 3.12.05. Baling 15.5, alk. ok. 6%
    Dość ciekawe piwo ekstraktowe w kolorze złoto-pomarańczowym z wyraźnym posmakiem jabłuszkowym. Intrygujące czy to zamierzony efekt czy nie Piana drobna, średniotrwała, opadająca do żakardowej serwetki na powierzchni. Smak pełny, z posmakiem goryczka słaba, bukiet słodowy. wypite.
  • berdo
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2005.07
    • 100

Dzięki za profesjonalną ocenę

Comment

• Shlangbaum
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2005.03
      • 5828

Mi też smakowało, choć faktycznie było pełne pewnych estrowych aromatów przypominających cider jak już zauważył e-prezes. Goryczka faktycznie nie za mocna. Moc piwa wyczuwalna, świadczy o solidnym odfermnetowaniu choć nie razi zbyt mocnym alkoholowym posmakiem. Piwo jest przykładem tego, że w domowych browarach wychodzą nie raz dziwne (w sencie ciekawe) rzeczy i są one dobre

Krakowski Konkurs Piw Domowych !

Comment

Related Topics

Collapse

• darekd
        ReCraft, Imperial New England IPA
        darekd
        Piwo uwarzone przy współpracy z PSPD według receptury Bartosza Ciury dla sieci Aldi

19% ekstr.
        7,9% alk.

Chmiele: Sabro, Nelson Sauvin, Mosaic

Aromat - chmielowy jest trochę tropików, trochę cytrusów i nuta innych owoców kwaskowatych (zapewne Nelson)...
        2025-10-07, 23:27
      • Prusak
        Holba, Keprnik
        Prusak
        Szukałem, szukałem, ale nie znalazłem nigdzie wpisów dotyczących tego piwa.
        Butelka niestety zielona.
        Zapach z buteli i szkła podobny, zdominowany prze akcenty ziołowo-mineralne plus lekka zbożowość.
        Piana początkowo wysoka trzyma się nieźle, opada do więcej niż obrączki,...
        2025-10-02, 17:30
      • darekd
        Strakonice, Letní speciál
        darekd
        Korzystając z uroków mijającego lata spróbowałem letnią nowość z browaru w południowoczeskich Strakoniach.

Letní speciál to lekkie piwo dolnej fermentacji chmielone odmianami: Mandarina Bavaria (DE), Fuggles (GB), Enigma (AUS) i Amarillo (US).
        Chmielone również na zimno....
        2025-09-21, 21:36
      • darekd
        Indie Rabble, It’s Friday Somewhere!
        darekd
        Niewielki browar kraftowy z Windsoru, sąsiadujący przez ścianę z browarem Two Flints.

Piwo określono jako "Zest Coast IPA". kooperacja ze szkockim Otherworld Brewing
        7% alk.

Chmiele: Chinook i Cascade

Aromat - czuć i słód i chmiel w postaci...
        2025-09-04, 15:50
      • darekd
        Equilibrium, Möbius
        darekd
        Rzemieślnicy z Middletown w stanie Nowy York

https://www.eqbrew.com/

American Porter 7% alk.

Aromat - po stronie słodów jest nugat, czekolada i lekko palone nuty, chmiel daje łagodne nuty żywiczne z odrobiną cytryny lub trawy cytrynowej
        Piana - skąpa,...
        2025-08-26, 00:19
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...