Browar Piwoholiczny Jerzego - warka nr 17

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • breslauer
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2002.05
    • 2690

Browar Piwoholiczny Jerzego - warka nr 17

Przy otwieraniu butelki piwo zdecydowanie wybrało ucieczkę, ale że byłem na to przygotowany, więc wykipiało do podstawionej szklanki... ładna, puszysta piana utrzymuje się dość długo. I od razu powiem, że coś było nie tak - zapach był taki kwaskowaty, a w smaku było po prostu cierpkie; może za wcześnie otworzyłem i powinno było jeszcze parę miesięcy poleżeć?

Related Topics

Collapse

• darekd
    Celestial Beerworks, Jerzy
    darekd
    Browar z Dallas w Teksasie.

Piwo opisane jako "A fine polish Lager"

5% alk.
    Chmiele – Lubelski, Sybilla, Marynka

Aromat – chmielowy (ziołowy, lekka korzenność, owocowo-kwaskowe muśnięcie), łagodny słód bez wyraźniejszego profilu...
    2025-02-05, 03:24
  • crizz
    Mikrobrowar Piwoholiczny Jerzego, Koźlak
    crizz
    Na stole piwo autorstwa Jerzego, warka numer 1 - koźlak (to się okaże... ). Ekstrakt wejściowy - 15 Blg.

Opakowanie - butelka zamknięta czarnym kapslem, który pasuje do charakteru piwa, ale zabrakło choćby namiastki etykiety.
    Kolor - bardzo ciemne, pod światło ciemnobordowe...
    2004-07-06, 21:57
  • breslauer
    Mikrobrowar Piwoholiczny Jerzego, warka nr 19, Porter
    breslauer
    Dzięki Jerzy za butelczynę portera - zacne to piwo charakteryzuje się niebywale gęstą i obfitą pianą, dosłownie można ją było krajać nożem. Kolor to głęboka czerń, nieprześwitująca nawet przy podstawieniu szklanki pod światło. Trudno mi opisać smak tego piwa - to było coś jakby...
    2007-02-12, 22:38
  • breslauer
    Browar Piwoholiczny Jerzego, warka nr 15
    breslauer
    Dobre piwo z bardzo zdecydowaną goryczką. Zawiodłem się nieco na pianie, bo prawie jej nie było... Mam też wrażenie, że za szybko to piwo wypiłem, przydałoby mu się jeszcze chyba parę miesięcy leżakowania.
    2006-01-16, 16:33
  • joelka
    Mikrobrowar Piwoholiczny, Jerzego "Parszywa trzynastka"
    joelka
    Jak wnioskuję po dacie warzenia piwo swoje przeleżało (wystało) i można nim uraczyć podniebienie.
    Przy wlewaniu do szklanicy najlepiej mieć drugą w pogotowiu gdyż piana przerasta oczekiwania. Jest gęsta, mocna i dotrwała do samego końca degustacji.
    Z pianą kontrastuje wspaniały...
    2005-07-25, 13:55
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...