BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób. Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających. Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
Amber Ale 11Blg otrzymałem na zlocie i przyszanowałem aż do dziś
Piwo o bardzo ładnym kolorze amberowym, smak bardzo dobry pełny jak na dobrą 12-tkę,
wyczuwalne smaczki palonego karmelu (ekstrakt) w znaczeniu pozytywnym, goryczka pochodząca głównie ze strony słodowej,...
Bardzo smaczne piwo ciemne, doskonale wyrównana goryczka i smaczki słodowe. Piana idealna do ciemnego piwa, czyli nie za wielka. Klarowność doskonała, choć zbadanie jej wymaga utworzenia cienkiej warstwy piwa na ścianie szklanicy poprzez mocne przechylenie szklanki i patrzenie w żarówkę ...
Warto zacząć może nie od tego, że browary zgłaszające akces spływały bardzo powoli (dzień przed Festiwalem wyglądało, że będzie z osiem), ale od fatalnej logistyki-rok temu były siedziska stoliki itd, a teraz tylko takie stoliki wyższe i też nie za dużo i niestety jak na raucie-na stojąco....
Rodzinny browarek powstały w 2015 roku w miejscowości 10 km na zachód od centrum Nürnberg. Najszybciej można tu dojechać pociągiem do stacji Zirndorf i dojść 1300 m, ewentualnie podjechać autobusem 70 lub 72.
Odwiedziliśmy browar 29.11.2023. Żółty, 2-piętrowy budynek ze spadzistym...
Piwo jasne, leciutko mętne mimo ostrożnego nalewania, z ładną pianą.
Butelka NRW, fajna czarno-biała etykieta z czołgiem - niestety nie mam cyfraka.
Zapach chyba drożdżowy.
Bąbelki CO2 unoszą się leniwie, ale na języku czuć je wyraźnie.
Smak zdominowany przez silną...