Aromat - dominuje chmiel, słód w tle ale wyraźny. W smaku również głównie chmiel jednak goryczka niezbyt wyraźna, dobrze zrównoważona słodową słodyczą. Mimo pokaźnego startowego balingu odfermentowało głęboko przez co robi wrażenie dość wytrawne. Kolor jasnożółty, nasycenie mocne, piana jednak niezbyt trwała. Piwo ciekawe, choć MWA sam nie bardzo je chwali. Faktycznie drożdże German Ale mają dość specyficzny charakter.
Rudzki Browar Domowy Pieron - Wiejskie mocne XCV
Collapse
Related Topics
Collapse
-
Cześć,
Sprzedam sprzęt domowy:
18 skrzynek na piwo, ok 10 skrzynek z butelkami. Butelki są w większości czyste, bez etykiet, mogą byc zakurzone. Część 330ml, część 500ml. Dla zainteresowanego sprawdzę dokładnie ile czego tam jest.
Butelki litrowe z grubego szkła z zamknięciem...-
Channel: Targowisko piwowarskie
2023-07-27, 19:05 -
-
Piwo o zawartości ekstraktu 14,8 BLG Barwa jasno-bursztynowa, klarowność świetna, smak bardzo przyjemny,pienistość wspaniała. Oby takich piw więcej
-
Channel: Piwa z browarów domowych
2008-01-10, 20:19 -
-
Zobaczyłem u jednego klienta Lidla cały wózek tego piwa. Kod LB - Jędrzejów, myślę sobie, nie lubie mocnych ale spróbuję. Powiem tak - paskudztwo. Smakuje, jakby ktoś wódki do tego dolał. Piana o dziwo obfita, musiałem kilka razy dolewać, kolor złoty, dość jasny, jak na zawartość...
-
Channel: Piwo - konkretnie
-
-
Sprzedam cały browar domowy za 200 zł.
W skład browaru wchodzą:
Śrutownik
Kapslownica + ok 800 kapsli
Garnek emaliowany 20L
Chłodnica zanurzeniowa - miedziana własnej budowy
Suszarka do butelek
7 skrzynek butelek, ok połowa z zamknięciem patentowym...5 Photos-
Channel: Targowisko piwowarskie
-
-
Piwo gotowe do oceny
Np dla piwa z Rakszawy (kod LE) bo akurat Jędrzejów i Głubczyce mają swoje wątki.-
Channel: Piwo - konkretnie
-
- Loading...
- Koniec listy.