μBrowar Masonius warka nr 5 "Stout"

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • fidoangel
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛
    • 2005.07
    • 3494

μBrowar Masonius warka nr 5 "Stout"

Butelka z piękną o nietypowym kształcie etykietą, kontrą na której są wszystkie informacje i pasującym do stylu czarnym kapslem.
    Po nalaniu piana akurat do pełnego kufla ale po chwili już jej nie ma. Zapach prawie nie wyczuwalny, jedynie troszkę "korkowych" nutek. W smaku zupełnie "płaskie" czyli tak jak ma być, może troszkę za mało gorzkie jak dla mnie.
    Jedyne co mi przeszkadzało to nadmierne nagazowanie, bąbelki aż szeleściły w kuflu, podobnie jak w coli albo mineralce.
    Przyzwoite piwo i mimo obaw piwowara ciągle żyję .
    Otrzymane na Zlocie. Dzięki.
    "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
    Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
    Sprawdź >>>Przewodnik<<<

Related Topics

Collapse

• darekd
    ? [Magic Road], Dobre Piwko
    darekd
    Nie chwalą się gdzie warzą.

Hazy APA
    4,5% alk.
    Chmiele: Idaho7, Citra

Aromat - po otwarciu puszki nuty żywiczne, cytrusowe i nieznacznie owoce tropikalne. Po przelaniu głównie tropikalne mango
    Piana - wysoka, średnia trwałość z długim kożuszkiem...
    2025-09-16, 22:18
  • heckler
    Čejetice, Čejetice 13, Pivovar Čejetice
    heckler
    Čejetice, to mała wioska, a właściwie jeszcze dzielnica Strakonic. Właśnie tam, na końcu ślepej uliczki, pod nr. 13 Dawid Velek w swoim wymarzonym browarze warzy piwo już od pięciu lat. Ponieważ tego dnia byliśmy pierwszymi klientami w browarze, mieliśmy dosłownie chwilę na...
    2025-08-21, 13:08
  • heckler
    Velké Bílovice, Polní 1480, Minipivovar Rychtik
    heckler
    Mini browar Rychtik śmiało można zaliczyć do kategorii mikrusów. Browarek znajduje się w ogrodzie domu rodzinnego w nowo wybudowanym budynku.
    Od 1 czerwca 2024 r. działa już legalnie i warzy się przy użyciu własnej technologii. Michal Švrček, to właściciel, piwowar, oraz były elektryk,...
    2025-06-26, 09:25
  • Petitpierre
    2024.07.05-07, Rzeszów, VIII Rzeszowski Festiwal Piwa
    Petitpierre
    Warto zacząć może nie od tego, że browary zgłaszające akces spływały bardzo powoli (dzień przed Festiwalem wyglądało, że będzie z osiem), ale od fatalnej logistyki-rok temu były siedziska stoliki itd, a teraz tylko takie stoliki wyższe i też nie za dużo i niestety jak na raucie-na stojąco....
    2024-07-07, 17:28
  • darekd
    ? [Funky Fluid], Super Classy
    darekd
    cyt.: Podstawowe West Coast IPA - Classy - nachmieliliśmy ogromnymi ilościami odmian od Yakima Chief Hops - Mosaic, Citra i Falconer's Flight

14% ekstr.
    6,2% alk.

Uwarzone na siódmą rocznicę FF.

Aromat - cytrusy, ale żeby ogromne ilości? może nie na...
    2025-09-09, 18:04
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...