totoBrowar Wieliczka, Siekiera Pils

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • MarcinKa
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2005.02
    • 2737

totoBrowar Wieliczka, Siekiera Pils

Piwo otrzymane od toto. Butelka 0,5l. Moc?, ekstrakt 13 Blg. Piwo koloru herbacianego, takiej średniej herbaty. Lekko mętne. Piana średnia, drobna i trwała. Pozostawiała ślady na ściankach kufla. Piękny chmielowy zapach z nutkami suszonych owoców. Do tego intensywny. Smak ostro chmielowy. Obok zauważalne smaczki owocowe. Goryczka mocna, dość długa. Piwo lekkie, ale nie wodniste. Wysycenie dość mocne i trwałe. Bardzo fajnie „ożywia” piwo. Opakowanie robocze, goła butelka z inicjałami S.P. na kapslu. Siekiera była zdecydowana w smaku, ostro chmielona, bardzo ładnie pachnąca i mocno orzeźwiająca. Świetne piwo na gorące dni. Odpowiada mi taki styl i chętnie częściej bym pił takie piwo.
    Dzięki toto.
    Attached Files
    To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów

Related Topics

Collapse

• Alkoneser
    Browary restauracyjne w Polsce
    Alkoneser
    Cześć,
    mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
    2024-08-05, 12:26
  • MarcinKa
    totoBrowar Wieliczka, Mr Brown
    MarcinKa
    Piwo otrzymane od toto. Butelka 0,5l. Moc?, ekstrakt 12. Kolor bardzo ciemny brąz, prawie czarne. Nieprzejrzyste, światło ledwo przebija się po przystawieniu do 100W żarówki (w butelce było klarowne, ciemno wiśniowe). Piana obfita, leciutko kawowa, drobniutka, całkiem trwała. Powoli opada...
    2010-11-02, 00:47
  • MarcinKa
    totoBrowar Wieliczka, Szaleństwo Hundertwassera
    MarcinKa
    Piwo otrzymane od toto. Butelka 0,5l. Moc?, ekstrakt? Piwo o pięknej ciemno herbacianej barwie. Klarowne. Piana raczej mała, średnio szybko opada. Pęcherzyki średnie. Zapach chmielowo słodowy. Chmielowe aromaty dominują. Rewelacyjny mocny zapach. Smak również rewelacyjny. Chmielowość na pierwszym...
    2011-10-25, 22:59
  • MarcinKa
    totoBrowar Wieliczka, Stout
    MarcinKa
    Piwo otrzymane od toto. Butelka 0,5l. Moc?, ekstrakt? Piwo czarne. Pod 100W żarówkę ledwo widoczne granatowo-fioletowe przebłyski. Piana średniej wielkości, kawowa. Drobniutka bardzo i trwała. Zapach umiarkowanie mocny. Ciemne gorzkie przypalone słody, owocowość, trochę drożdży i suszonych...
    2011-05-13, 23:28
  • MarcinKa
    totoBrowar Wieliczka, Belgian Pale Ale
    MarcinKa
    Piwo otrzymane od toto. Butelka 0,5l. Moc?, ekstrakt? Piwo bursztynowo pomarańczowe. Lekko mętne. Piana średniej wielkości i ze średnimi bąbelkami. Dość szybko opadła do kożucha. Zapach intensywny chmielowo owocowy. Pojawiają się także nutki drożdżowe. Smak mocno chmielowy. Najpierw suszone...
    2011-07-31, 00:07
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...