Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zmiany parametrów piw

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • skitof
    Senior
    • 11-2007
    • 2478

    Drobna zmiana w Core Beer z Głubczyc, warzonym z pestek dyni. Obecnie 11,7% ekstrakt i alk. bez zmian: 4,9%.

    Comment

    • cyoorka
      Senior
      • 03-2007
      • 338

      Mocny Ciechan ma 14,1 ekstraktu i 7,0 alkoholu. W dzienniku 15,1 i 7,8.

      Comment

      • żąleną
        Sojowe Oddziały Bojowe
        • 01-2002
        • 13239

        Nakielskie Ciemne przeszło konkretną metamorfozę: teraz jest 14% ekstr. i 6% vol. Parametrowo i smakowo Irlandzkie Mocne...
        Last edited by żąleną; 14-03-2009, 02:16.

        Comment

        • Promil03
          Senior
          • 10-2007
          • 2833

          Fortuna, Srebrny Smok

          Fortuna, Srebrny Smok

          Alkohol: 5,8% (a nie 6,2%)
          Ekstrakt: 12,2% (a nie 12,7%)

          Comment

          • Pankracy
            Senior
            • 10-2007
            • 2775

            Browar Kormoran, Masuren Dunkel

            Browar Kormoran
            Masuren Dunkel
            alk. 6,5 %

            Comment

            • Noriusz81
              Senior
              • 11-2008
              • 388

              Ciechan Mocne Niepasteryzowane

              Właśnie otwieram butkę Ciechana Mocnego Niepsteryzowanego;
              aktualne parametry to: alko 7% obj., ekstrakt 14,1% wag.
              Liczba wypitych rodzajów piw: 4688 ze 190 krajów
              Liczba kapsli z piw, które wypiłem:
              2286 ze 162 krajów
              Noriuszowe piwa - zdobyte kraje

              Comment

              • panbibi
                Junior
                • 10-2003
                • 27

                Carter - Perła Browary Lubelskie

                Carter - puszka, alk. 4,5 % obj

                Comment

                • M-kwadrat
                  Senior
                  • 07-2004
                  • 304

                  Konstancin Mazowieckie Niepasteryzowane



                  wg strony browaru http://browar-konstancin.pl/index.php/ida/19/:
                  "Ekstrakt: 11,7˚Blg
                  Zawartość alkoholu: 5,2% obj"
                  (w bazie jest 12,1˚/6%)
                  Pozdrawiam, Maciek

                  Comment

                  • yin_yang
                    Junior
                    • 03-2009
                    • 10

                    Kormoran, BK Pils http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=202

                    Woltaż zmalał do 4,5% obj.

                    Ekstraktu nie podano.

                    Comment

                    • Rude_Boy
                      Senior
                      • 09-2004
                      • 195

                      Fortuna - Piwo klasztorne opata
                      ekstrakt: spadek z 12,7 na 12,2 % wag.
                      alkohol: spadek z 6,0 na 5,8 % obj.
                      najlepiej spożyć do: 05/09

                      Comment

                      • tfur
                        Senior
                        • 05-2006
                        • 1303

                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika M-kwadrat Wyświetlenie odpowiedzi
                        Zawartość alkoholu: 5,2% obj"
                        (w bazie jest 12,1˚/6%)
                        zmianę popieram w całej rozciągłości, ale nowa dostawa ma na etykiecie stare dane. które są w takim razie prawidłowe?
                        veni, emi, bibi

                        Comment

                        • voo
                          Junior
                          • 04-2009
                          • 6

                          frater podwojny nieaktualne parametry

                          Na etykiecie producent Kompania Piwowarska S.A., nie browar Kielce, jak jest w Dzienniku Piwnym? Wg Wikipedii w Kielcach jest produkowane tylko puszkowe Dębowe Mocne i Żubr

                          Comment

                          • Pankracy
                            Senior
                            • 10-2007
                            • 2775

                            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika voo Wyświetlenie odpowiedzi
                            Na etykiecie producent Kompania Piwowarska S.A., nie browar Kielce, jak jest w Dzienniku Piwnym? Wg Wikipedii w Kielcach jest produkowane tylko puszkowe Dębowe Mocne i Żubr
                            A nie pomyślałeś o tym, że twoje piwo pochodzi z magazynów KP lub hurtowni gdzie mogło leżeć nawet kilka miesięcy.

                            Frater to marka produkowana przez kielecki browar od 2004 roku. Pierwotnie przez Browar Belgia Sp. z o.o., a od 2007 roku przez Kompanię Piwowarską S.A.

                            Frater Podwójny był robiony w Kielcach od 2006 roku. Pierwotnie pod nazwą Frater 7.6, a od 2007 roku pod obecna nazwą. Gdybyś czytał gazety wiedziałbyś, że w browarze kieleckim rozlew piw butelkowych został wstrzymany dopiero w zeszłym miesiącu. A zatem Frater, który jest na rynku to z pewnością jeszcze wyrób Browaru Kielce.

                            Comment

                            • voo
                              Junior
                              • 04-2009
                              • 6

                              właśnie piję Ciechan Mocne niepasteryzowane. aktualne parametry to 7 proc. alk. 14,1 ekstrakt

                              Comment

                              • Rycho_128
                                Senior
                                • 03-2007
                                • 1039

                                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika voo Wyświetlenie odpowiedzi
                                właśnie piję Ciechan Mocne niepasteryzowane. aktualne parametry to 7 proc. alk. 14,1 ekstrakt
                                Zgłaszają tego Ciechana Mocnego, zgłaszają - i nic. Sam zgłaszałem z pięć razy co najmniej. A zmiana nastąpiła na przełomie lata i jesieni 2007.
                                Gdański Browar WaRy
                                Gdański Browar WaRy w BrowarBizie
                                Piwo z kufla smakuje lepiej :)///Mniej karmelu...

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X
                                😀
                                🥰
                                🤢
                                😎
                                😡
                                👍
                                👎