Zgłoszenie nowego piwa wyprodukowanego w Polsce
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie -
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Comment
-
Sowite Jasne Pełne 12,1, alk 5,2
Za cholerę nie wiem kto to robi, może jakieś sugestie?
kod: 5903111715014Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Sowite Jasne Pełne
Było już wymieniane w postach ale nie doszło do formalnego zgłoszenia.
Browar: nieznany
Piwo: Sowite Jasne Pełne
A. 5,2%
E. 12,1%
Etykieta owijka
Wyprodukowane dla D&S Włodawa.
Biorąc pod uwagę parametry piwa, rodzaj butelki trop wyraźnie prowadzi do Browaru Jagiełło i piwa Pils. Oczywiście jest to tylko domniemanie ...Comment
-
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Comment
-
O wypraszam sobie: sowite ciemne
P.S. Piwo dało się wypić.Comment
-
Bierhalle Nowy Sącz
1. Pszeniczne alk 5,2%
2. Pils alk 5,0%
3. Marcowe alk 6.0%
Wszystkie piwa są już z Nowego Sącza, Marcowe z browaru miało premierę 1 marcaGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
-
browar: Żywiec
nazwa piwa: Żywiec Białe
ekstrakt: 11,6° BLG
alkohol: 4,9%
gatunek: pszeniczne
nazwa piwa: Żywiec Bock
ekstrakt: 16° BLG
alkohol: 6,5%
gatunek: koźlak
nazwa piwa: Żywiec Marcowe
ekstrakt: 13,8° BLG
alkohol: 5,4%
gatunek: lager, marcowe"W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"
www.zamkoszlaki.com
www.piwnekapsle.netComment
-
-
Comment
-
Jeśli "wierzyć" Tesco to ten nowy BOCK ma 5,2%, ale z drugiej strony to dziwny voltaż jak na ten styl, więc raczej jak zwykle się pomylili
Najpóźniej w piątek sam się przekonam na własne oczy co tam pisze na butelce.Last edited by dlugas; 2014-03-05, 14:08.Comment
-
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
Comment