Patrz tu: przypominam.
Zgłoszenie nowego piwa wyprodukowanego w Polsce
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820 -
B: Artezan
P: Preparat
E: 22 %
A: 9%
Wędzone barelywine
B: Artezan
P: IPA Tour - Czarne IPA
E: 15 %
A: 6,5%
BIPA/CDA/ABAPiwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!Comment
-
Browar: Trzy Korony Nowy Sącz (d. Bierhalle)
Piwo: Koźlak
A. 7,8%
E. 16,5%
Browar: Trzy Korony Nowy Sącz (d. Bierhalle)
Piwo: Podwójny Koźlak
A. 8,8%
E. 18,5%
Oba piwa niefiltrowane, niepasteryzowane.
Pod szyldem Browaru Trzy Korony dostępne są także "stare/nowe" piwa, które były wcześniej w ofercie Bierhalle czyli Pils, Pszeniczne, Marcowe, Dunkel. Czy to są nowości? Kwestia do rozstrzygnięcia ...Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Comment
-
[Zodiak] Perun
Sabat Czarownic
e: 13%
a: 5,8%
styl: Dunkelweizen
[Zodiak] Perun
Noc Kupały
e: 15%
a: 6,4%
styl: Foreign Extra StoutPiwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
-
Docent, co tak na raty? Kilku jeszcze nie zgłosiłeś .Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Comment
-
No to kolejne, sporo tego jest dlatego tak na raty.
B: Ursa Maior
P: Wataha
E: 18 %
A: 7,2%
Strong Ale
B: [Wąsosz] Olimp
P: Eris
E: 13 %
A: 5,2%
Belgian India Ale
B: [Zarzecze] Solipiwko
P: Sweet Nygus
E: 14 %
A: 4,8%
Milk StoutLast edited by docent; 2014-10-10, 08:34.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
-
Znowu zmieniłeś sposób zgłaszania piw Docencie .Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
-
Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
-
[Kontraktowiec], zapamiętajcie i tu pada All of them w wykonaniu Gary Oldmana .Last edited by dyczkin; 2014-10-10, 09:00.Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
-
Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
-
Sam się też zamotałem.
Zgłaszam dzisiejszą premierę
Piwna [Degustatornia]
Pyskaty Troll
e: 13,6
a: 6
s: stout (amerykański)
Po rozmowie z Wojtkiem, menagerem Degustatorni, zgłaszam ten lokal jako kontraktowca, gdyż jest on nie tylko pomysłodawcą i koordynatorem projektu, ale i decydował o gatunkach piw. Nie jest to kontrakt w typie Pinty, a nawet chyba i Piwoteki, ale też coś więcej niż Jako
Zatem i w przypadku Kudłatego Elfa należałoby do nazwy piwa dodać Degustatornię.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
-
Sam się też zamotałem.
Po rozmowie z Wojtkiem, menagerem Degustatorni, zgłaszam ten lokal jako kontraktowca, gdyż jest on nie tylko pomysłodawcą i koordynatorem projektu, ale i decydował o gatunkach piw. Nie jest to kontrakt w typie Pinty, a nawet chyba i Piwoteki, ale też coś więcej niż Jako
Zatem i w przypadku Kudłatego Elfa należałoby do nazwy piwa dodać Degustatornię.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
-
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Czujny docent ma rację. Jestem po rozmowie. Ma być (a w zasadzie "może być") Chmielogród.
Zatem edycja:
Piwna [Chmielogród]
Pyskaty Troll
e: 13,6
a: 6
s: stout (amerykański)
Comment