Zgłoszenie nowego piwa wyprodukowanego w Polsce

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Ahumba
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛
    • 2001.05
    • 9039

    browar: Warsztat Piwowarski
    nazwa piwa: Mieszczuch
    ekstrakt (jeśli jest podany): 12,1
    alkohol: 4,8%
    kod kreskowy: 5906874988114
    gatunek (jeśli nie wynika on wprost z nazwy): pils
    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

    Comment

    • toto
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2006.12
      • 949

      Browar: T.E.A. Time
      Piwo: Nancy
      E.: 10
      A.: 4
      smoked ale (tak na tablicy, a właściwie to wędzony bitter)

      Comment

      • majeure
        Porucznik Browarny Tester
        • 2011.03
        • 315

        Browar: Brofaktura
        Nazwa piwa: Chmiel-Nowe
        Ekstrakt: 14.2°
        Alkohol: 6.0%
        gatunek: Polish Pale Ale

        Dane z etykiety warki z datą 06.07.2018.

        Comment

        • majeure
          Porucznik Browarny Tester
          • 2011.03
          • 315

          Browar: Browar Jana
          Nazwa: Pils
          Ekstrakt: 12,5º Blg
          Alkohol: 5,6 % obj.
          Kod kreskowy: 5902429980251

          Comment

          • MLT
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2003.12
            • 1047

            Proszę o dodanie

            browar: Wąsosz
            nazwa piwa: Kielczanka Pszeniczne
            ekstrakt (jeśli jest podany): 12,8%
            alkohol: 5,3%

            browar: Wąsosz
            nazwa piwa: Kielczanka Miód-Malina
            ekstrakt (jeśli jest podany): 12%
            alkohol: 5,2%
            Last edited by MLT; 2018-06-13, 21:58.

            Comment

            • MLT
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2003.12
              • 1047

              I

              browar: Staropolski
              nazwa piwa: Piwo ze Starego Browaru-Soczysta Malina
              ekstrakt (jeśli jest podany): ?
              alkohol: 4,5%

              Comment

              • toto
                Kapitan Lagerowej Marynarki
                • 2006.12
                • 949

                Browar: Piwne Podziemie
                Piwo: Experimental Connection IPA
                E.: 15,5
                A.: 5,8
                New England AIPA

                Comment

                • becik
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🍼🍼
                  • 2002.07
                  • 14999

                  Wiatr
                  Milk Shake IPA Mango
                  A. 6.3%
                  E. 14.9%
                  IPA/ albo smakowe, jak kto woli

                  Tarczyn Jasne Pełne
                  A. 6%
                  E. ?
                  klasyczny puszkowy pils z lekkim grzmotem
                  Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

                  Comment

                  • Ahumba
                    Pułkownik Chmielowy Ekspert
                    🥛🥛🥛
                    • 2001.05
                    • 9039

                    browar: Bielitzer
                    nazwa piwa: Stout Mleczny
                    ekstrakt (jeśli jest podany): 13*
                    alkohol: 4,7%
                    gatunek (jeśli nie wynika on wprost z nazwy): Milk Stout
                    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                    znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

                    Comment

                    • fuliano
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2010.07
                      • 1835

                      Browar: ?
                      Nazwa: [Olimp] XXX
                      Ekstrakt: ? % wag.
                      Alkohol: 15,00 % obj.
                      Styl: Blend dwóch różnych gatunków piw. Hades Killer (Smoked Chilli Ice RIS) z piwem Jopejskim.

                      Browar: ?
                      Nazwa: [Szałpiw] El Temperamento Ardiente
                      Ekstrakt: 25 % wag.
                      Alkohol: 9,7 % obj.
                      Styl: Hot Chocolate Brett Belgian Dark Strong Ale

                      Comment

                      • kaczka116
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🍼🍼
                        • 2015.10
                        • 1351

                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fuliano
                        Browar: ?
                        Nazwa: [Olimp] XXX
                        Ekstrakt: ? % wag.
                        Alkohol: 15,00 % obj.
                        Styl: Blend dwóch różnych gatunków piw. Hades Killer (Smoked Chilli Ice RIS) z piwem Jopejskim.

                        Browar: ?
                        Nazwa: [Szałpiw] El Temperamento Ardiente
                        Ekstrakt: 25 % wag.
                        Alkohol: 9,7 % obj.
                        Styl: Hot Chocolate Brett Belgian Dark Strong Ale
                        A to nie jest Blend robiony na festiwalach jak to robi Artur Karpiński?

                        A Szałów dopóki browaru nie znasz będzie ciężko. Ale myślę że chyba Wąsosz a nie Niechanowo bo już Bloody belfagor jest z Wąsosza.

                        Wysłane z mojego FIG-LX1 przy użyciu Tapatalka
                        Nie mów hop zanim nie nachmielisz
                        Untappd

                        Comment

                        • fuliano
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2010.07
                          • 1835

                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kaczka116
                          A to nie jest Blend robiony na festiwalach jak to robi Artur Karpiński?

                          Wysłane z mojego FIG-LX1 przy użyciu Tapatalka
                          Tak, dokładnie to był wyrób na WFP

                          Comment

                          • kaczka116
                            Major Piwnych Rewolucji
                            🍼🍼
                            • 2015.10
                            • 1351

                            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fuliano
                            Tak, dokładnie to był wyrób na WFP
                            No to blendow nie dodajemy. Tak samo pełno takich trzeba dodać

                            Wysłane z mojego FIG-LX1 przy użyciu Tapatalka
                            Nie mów hop zanim nie nachmielisz
                            Untappd

                            Comment

                            • fuliano
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2010.07
                              • 1835

                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kaczka116
                              No to blendow nie dodajemy. Tak samo pełno takich trzeba dodać

                              Wysłane z mojego FIG-LX1 przy użyciu Tapatalka
                              A czemuż to?
                              Mało blendów jest tworzonych na rynku?
                              A że ten tylko np na festiwalach to jaka to różnica.
                              Pewnie wiele blendów jest robionych tylko w beczki dla multitapów, to wersja w beczce dla festiwalu jest już od takiej gorsza?
                              Last edited by fuliano; 2018-06-18, 10:10.

                              Comment

                              • fuliano
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2010.07
                                • 1835

                                Dodam jeszcze tylko, że było wprowadzone przez browar do sprzedaży co świadczy o jakiejś dostępności piwa na rynku, a że tylko na festiwalach jak twierdzisz to dla mnie żadna różnica od dostępności w knajpie z kranu

                                Comment

                                Przetwarzanie...