Hoho, jestem zaskoczony. Ciekawe jak im to wyszło. Jest już w sprzedaży?
Zgłoszenie nowego piwa wyprodukowanego w Polsce
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Last edited by Pendragon; 2013-04-11, 19:48.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie -
Style nazis powinni się uaktywnić, w składzie jest słód pszeniczny! A "tru" witbier musi być z niesłodowanej pszenicy!
Mam nadzieję, że piwo wyszło/wyjdzie udane, fajny witbier w dobrej cenie to jest to, czego nam potrzeba na lato.JEDNO PIVKO NEVADI!Comment
-
Browar Sulimar
Rebel Lager Dunkel
Alk: 6%
Ekstrakt: 15%
Pisze, że piwo rzemieślnicze, polecane przez Marka Suligę
Dodatkowo jest jeszcze wersja miodowa ale nie wiem jak tam wygląda sprawa ekstraktu, alkoholu za to również 6%Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie...
EBE EBEComment
-
Właśnie w Tesco widziałem, ale jako, że nie lubię piw miodowych to wziąłem tylko tego dunkel lagera i nie jestem zachwycony, ale poczekajmy na założenie odpowiednich wątków i tam wyrazimy swoje zdanie na temat tych piwAle nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie...
EBE EBEComment
-
Wieczorem postaram się dodać wszystkie zaległe piwa.
PS - mógłby ktoś przypomnieć namiary na te piwa od Suligi z Piotrkowa? Były kiedyś fotki przedstawione.Last edited by Pendragon; 2013-04-12, 14:15.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Rebel Vienna Lager, alk. 6,0% obj, ekstrakt 13,0% wag.
Rebel Lager Dunkel, alk. 6,0% obj, ekstrakt 15,0% wag.
Rebel Lager Miodowy, alk. 6,0% obj, ekstrakt 14,1% wag.
Rebel Bohemia Pilsner, alk. 5,2% obj, ekstrakt 11,5% wag.
Etykietki http://browar.biz/kolekcjonerstwo.ph...l&srt=br&lp=35♪♫
♫Comment
-
Van Pur: Podpiwek Jędrzej
napój słodowy zawiera słód jęczmienny i żytni, alk do 0,5% alk.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Zaryzykować, że z Jędrzejowa?
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Akurat tu aż w oczy kłuje producent: Wyprodukowane w browarze w Rakszawie przez Van Pur S.A. ble ble ble
KOD 5900535004410, KOD PRODUKCJI 15LOR1B2GGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Już bez Antidotum?
Comment