Może byłem podchmielony, może mi się powaliło w notatkach, ale zostały mi jeszcze trzy piwka do wpisania z Birofilii:
Marysia - Szczyrzyckie
Mieszczański - Saison
Pracownia - Pils
Marysia Szczyrzyckie - tak są oznaczane ich etykiety, nihil novi. Jeśli było to piwo puste, wytrawne i kwaskowate, to piłeś 12-tkę, jeśli bardziej konkretne i słodowe to 14-tka.
Saison - może jednak Krajcar? Żywiec czy Cieszyn, co za różnica
Pracownia Pils - na pewno nie.
Marysia Szczyrzyckie - tak są oznaczane ich etykiety, nihil novi. Jeśli było to piwo puste, wytrawne i kwaskowate, to piłeś 12-tkę, jeśli bardziej konkretne i słodowe to 14-tka.
Saison - może jednak Krajcar? Żywiec czy Cieszyn, co za różnica
Pracownia Pils - na pewno nie.
OK, to ciągnąc temat, kto pamięta co Marysia polewała? Bo nie mogę się zdecydować czy 12 czy 14
No dobra, mam dość czytania o piwach śledziowych czy innych pomelowych. Potem trzeba się przedzierać przez dyskusje o wszystkim i niczym.
Stary temat zostawiam do dyskutowania, w tym proszę skupić się wyłącznie na samym zgłoszeniu, wg schematu:
browar: ....
nazwa piwa: ....
ekstrakt (jeśli jest podany): xx.x*
alkohol: xx.x%
kod kreskowy: ....
gatunek (jeśli nie wynika on wprost z nazwy): ....
W natłoku ostatnich nowości gdzieś się zagubił kolejny Krakowiak z Grybowa ...
Browar: Grybów
Piwo: Krakowiak Miodowy
Piwo jasne z miodem gryczanym, pasteryzowane
A. 5,7% obj.
E. 14%
Kod kreskowy 5902516000985
Fotka:
Jeszcze nie piłem, lecz już zakupiłem:
Browar: Jabłonowo
Piwo: Blond
Piwo jasne, górnej fermentacji, filtrowane, pasteryzowane
A. 6,1% obj.
E. b/d
Kod kreskowy: 5902705001199
Butelka 0,5l
Wg opisu na kontrze: "Klasyczne belgijskie piwo z grupy piw klasztornych"
Comment