Najtańszy jaki ostatnio piłem to Grafenwalder Hefe Weissbier z Lidla. W promocji był po 1,79, a Normalnie chyba po 2,19.
Tanie piwo pszeniczne
Collapse
X
-
Lidlowski Graffenwalder za 1,79 zł to naprawdę rewelacja, głównie z uwagi na cenę, choć w smaku też nie jest złe. Dla mnie lepsze od najpowszechniejszego pszeniczniaka Okocima, a ponad 2 razy tańszy. Szkoda, że ostatnio (czyli już z dobry miesiąc) nie mogę go we Wrocławiu dostać
W relacji ceny do jakości wysoko, a może i najwyżej, stawiam Primatora (3 złote z hakiem)Comment
Related Topics
Collapse
-
Hefe-weizen o ekstrakcie 12.5*, alko 5.4%
Piana - więcej na początku potem niepełna warstewka.
Lacing - trochę było.
Gaz - średni.
Barwa - zamglony, jasny żółto pomarańczowy.
Aromat - dość płaska bananowość. Banan z ciasta bananowego.
Smak -...-
Channel: Piwo - konkretnie
2025-05-22, 12:20 -
-
Ekstrakt 12.0*, alko 5.5%.
Chmiela: Marynka, Lubelski.
Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
Lacing - sporo.
Gaz - średni.
Barwa - zamglony bury, blady pomarańczowy.
Aromat - słodkawa, owocowość weizenowa.
Smak - lekko słodkawe, kwaskowe,...-
Channel: Piwo - konkretnie
2024-11-11, 16:02 -
-
KONSUMENCKI KONKURS PIW
49. OGÓLNOPOLSKIE ŚWIĘTO CHMIELARZY I PIWOWARÓW „CHMIELAKI KRASNOSTAWSKIE 2019”
PIWA ZGŁOSZONE
Piwa dolnej fermentacji:
Kategoria 1 Piwa jasne w stylu Light Beer o zawartości alkoholu do 3,9% obj.
1. Primator Pumpa – Pivovar... -
Z końcem roku w Wielkopolskim Kole rozpoczął działalność browar restauracyjny.
Browar "Beefteka Browar Koło" zlokalizowany jest w pobliżu centrum, półtora kilometra od dworca kolejowego.
Lokal mieści się w budynku handlowo-usługowym na dolnym poziomie, dość zakamuflowany...-
Channel: Wielkopolskie
-
-
Ekstrakt 12°Blg, alk. 4,3%.
Ciemnożółta barwa, piwo całkowicie mętne.
Aromat wyraźny wytrawno-owocowy i drożdżowy.
Piana niewysoka (do 2 cm) ale równomierna, utrzymuje solidny kożuch, zostawia trochę plam na szkle.
W smaku czuć sporo bananów ale nie słodkich,...-
Channel: Piwo - konkretnie
2022-11-04, 22:48 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment