Szukam informacji jak rozpoznać w którym browarze produkowane jest piwo? Czy mają jakieś znaki na etykietkach? Może jest jakaś rejonizacja? Zauważyłem, że Tyskie na Śląsku smakuje lepiej niż we Wrocławiu. Podobnie Okocim O.K. Jak rozeznać miejsce produkcji?
Miejsce produkcji piwa
Collapse
X
-
Duzi producenci umieszczają w dość zawoalowany sposób taką informację w numerze partii/dacie przydatności. Przeszukaj forum, temat dla każdej z grup był poruszany.Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2011-09-20, 23:23.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie). -
Poczytaj sobie temat o kodach.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
Related Topics
Collapse
-
Oferujemy Państwu,
linię do produkcji piwa rzemieślniczego wyprodukowaną w 2015 r. przez PPUH Rctronik (obecnie Inomero Sp. z o.o.) o wydajności około 300 litrów na dobę wraz z płytami warstwowymi PIR ściennymi i dachowymi z rozbiórki pomieszczenia o powierzchni 70m2, stanowiącego chłodzony...5 Photos2025-06-05, 10:53 -
Koníček to już mało powiedziane bo wyrosło już z niego spore konisko
. 2.06.2006 roku sládek Mojmír Velký uwarzył swoją pierwszą warkę Ryzáka 11° o objętości 250 l w browarku odległym o 1,5 km od centrum Vojkovic. Tak zaczęła się historia, po pięciu tygodniach piwo można było...
-
Channel: Czechy
-
-
Cześć wszystkim,
Szukam browaru, który byłby zainteresowany uwarzeniem piwa kontraktowego w ilości 10 hektolitrów.
Czy ktoś z forumowiczów prowadzi browar albo może polecić miejsce, które podejmie się takiego zlecenia przy tej skali produkcji?
Pozdrawiam... -
Browarek znajduje się idealnie w połowie drogi pomiędzy węzłową stacją Stará Paka, a przystankiem osobowym Nová Paka město. Tak więc z pociągów możemy wysiąść tam gdzie nam bardziej pasuje, z każdej strony do przejścia jest 1700 m.
Nasza 4-osobowa ekipa była zaproszona do browaru...-
Channel: Czechy
-
-
Na tą chwilę to niewątpliwie najmłodszy browar w Rotterdamie (jeśli nie w całej Holandii), ruszył z produkcją w połowie 2021 roku. Nie znalazłem go nawet na mapach Pendragona, a dowiedziałem się o jego istnieniu od kolegów mieszkających od kilku lat w Rotterdamie, więc odwiedziliśmy...
-
Channel: Holandia
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment