Nowe browary kontraktowe
Collapse
X
-
-
Czyli właściwie trudno zakwalifikować te cieszyńską inicjatywę jednoznacznie albo do kontraktowców albo do rzemieślników. Niby sprzęt (czy browar) wynajmowany, ale pracuje... To znaczy, chciałem powiedzieć, najprawdopodobniej będzie pracował.Comment
-
Nie rozumiem Twojego dylematu. Browar Fabrica RARA jest browarem kontraktowym, który wynajmuje browar od Browaru Mieszczańskiego w Cieszynie. To jest identyczna sytuacja jak Doctor Brew, który warzy w Bartku. Gdzie masz jakiekolwiek trudności w klasyfikacji?Comment
-
Prusaka pewnie myli fakt warzenia kontraktowego w zamkniętym browarze, a dokładniej to w browarze nie warzącym dla siebie nic, wyłącznie wynajmującym sprzęt. Tyle że takim samym jest też Zarzecze. Bartek to zły przykład, bo podobno coś swojego też warzy. Tyle, że nikt z forum od dawna tego na oczy nie widział, a przynajmniej się do tego nie przyznał.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Browar Hulaj Dusza
Warzą w Tarczynie.To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, CiechanówComment
-
Browar Hulaj Dusza
Warzą w Tarczynie.
Czara goryczy mnie przepełniaGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Prusaka pewnie myli fakt warzenia kontraktowego w zamkniętym browarze, a dokładniej to w browarze nie warzącym dla siebie nic, wyłącznie wynajmującym sprzęt. Tyle że takim samym jest też Zarzecze. Bartek to zły przykład, bo podobno coś swojego też warzy. Tyle, że nikt z forum od dawna tego na oczy nie widział, a przynajmniej się do tego nie przyznał.Comment
-
Nie rozumiem Twojego dylematu. Browar Fabrica RARA jest browarem kontraktowym, który wynajmuje browar od Browaru Mieszczańskiego w Cieszynie. To jest identyczna sytuacja jak Doctor Brew, który warzy w Bartku. Gdzie masz jakiekolwiek trudności w klasyfikacji?
DB to też browar? Zaraz okaże się, idąc taką logiką, że wszystko może być wszystkim, wystarczy jakaś niewielka fizyczna styczność.Comment
-
Jeśli będzie tak jak piszesz to faktycznie jest to reaktywacja mieszczańskiego Cieszyna a to że będzie warzył dla jakiegoś kontraktowca to już mnie osobiście nie interesuje. Istotne że produkcja będzie znów na starych śmieciach.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na FacebookuComment
-
Jak będzie gotowe, to będzie co czytać.Comment
-
A kto Ci kazał wstawiać spację przed przecinkiem?
Ciekawe co na zlot przywiezie cały ten zgodaVolenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Comment
-
To co w zeszłym roku, bittera dziewiątkę i stouta dziesięć i pół.Comment
Comment