Nowe browary kontraktowe
Collapse
X
-
Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu TapatalkaComment
-
Podobały mi się oryginalne pomysły Okrętowego. Żaglarski chyba idzie w klasykę.
Nie wiem tylko, czy to nie podział i Okrętowy nadal będzie istniał: https://www.facebook.com/browarokretowy/?ref=br_rsComment
-
Podobały mi się oryginalne pomysły Okrętowego. Żaglarski chyba idzie w klasykę.
Nie wiem tylko, czy to nie podział i Okrętowy nadal będzie istniał: https://www.facebook.com/browarokretowy/?ref=br_rsMniej książków więcej piwaComment
-
Comment
-
Po niemal 3 latach domowego warzenia i 75 warkach pod szyldem Hołdy Chmielu - osiągamy ważny kamień milowy. Nasza receptura została przełożona na większą skalę i właśnie dziś, w ramach Cracow Beer Academy, uwarzyliśmy 25 hekto Tornada (White IPA) w Szczyrzycki Browar Cystersów "Gryf". Naszym przewodnikiem po browarach (Gryf i Marysia) i pięknej okolicy Szczyrzyca był patron Akademii Łukasz Gustkiewicz z PiwoWarownia. Dziękujemy za przybliżenie nam historii tego miejsca i wszystkie anegdoty i opowiastki
Cracow Beer Academy znów warzy! Po wakacyjnej przerwie wznowiliśmy działanie naszej Akademii Piwa. Na pierwszy rzut z Iwoną i Arturem ze śląskiego browaru domowego Hołda Chmielu ugotowaliśmy White IPA. Do piwa zgodnie z domową recepturą oryginalnego "Tornado" dodaliśmy kolendrę, miętę nana oraz werbenę cytrynową. Zapowiada się prawdziwa petarda!
Dzieje się w Cracow Beer Academy - właśnie uwarzyliśmy nowe White IPA. Jesteście ciekawi, co do niego wrzuciliśmy? Koniecznie kliknijcie w post, a potem aby być na bieżąco, polubcie również profil! Niech żadne nowe piwo nie przejdzie Wam koło nosa!
Dla mnie z tych wszystkich wpisów wynika, że jest to współpraca PiwoWarowni z browarem domowym a nie żaden nowy browar kontraktowy.Comment
-
Jak to jest z Gentleman browar? To jakieś rozwinięcie Wiślanego, czy osobny podmiot?
Z tego co znalazłem w necie Gentleman pisze, że zaczynał w Szczyrzycu, nie w Wąsoszy czy Połczynie jak stoi u Pendiego. U nas w bazie jest jako marka Wiślanego, w Wąsoszy.Comment
Comment