Wspieraj BroBiz! BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników.
Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób.
Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających.
Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!

Nowe browary kontraktowe

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• kaczka116
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Warzywo
    Nie wiem czy było ale Perun:
    Browar PERUN
    · 21 lutego o 20:28 ·

Zorzyce siostrzyce, zwróćcie ku nam swoje lica!
    W imię ognia i gromu!
    W imię wichrów i burz!
    Błogosławcie nasz browar!
    Bo warzymy już!

Czyli mają browar. A ich pierwszego piwa z browaru można będzie wypić dzisiaj w Qufel beer Park - Braggot Barlewine.
    Ile razy mam pisac ze Braggot byl uwarxony jeszcze w Perunie? Pytalen sie Adama Czogalle o to piwo jak wrzucali info na fb

Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka

Leave a comment:

• Warzywo
    replied
    Nie wiem czy było ale Perun:
    Browar PERUN
    · 21 lutego o 20:28 ·

Zorzyce siostrzyce, zwróćcie ku nam swoje lica!
    W imię ognia i gromu!
    W imię wichrów i burz!
    Błogosławcie nasz browar!
    Bo warzymy już!

Czyli mają browar. A ich pierwszego piwa z browaru można będzie wypić dzisiaj w Qufel beer Park - Braggot Barlewine.

Leave a comment:

• e-prezes
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika karol1000
    Ale mi pojechałeś...
    Dawno nie bylem w Polsce, wlecialem do jakiegos Auchana i pobralem to co bylo na polkach.
    Pije wlasnie tego IBA i cos mi kurde nie pasuje. Wlatuje na forum i okayuje sie ze jestem pelikanem. Przynajmniej takim ktory odrozni Porter od Imperial Brown Ale Single Hop na Chinooku
    Zdecydowanie jest to Porter Baltycki
    Piłem rok temu tego portera i jest OK, choć chinnoka słabo czuć. Na pewno porównam oryginał z tym GA po powrocie z Białorusi. Ty akurat rozpoznałeś różnicę, ale nie wszyscy to zrobią.

Leave a comment:

• darekd
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika karol1000
    Ale mi pojechałeś...
    Dawno nie bylem w Polsce, wlecialem do jakiegos Auchana i pobralem to co bylo na polkach.
    Pije wlasnie tego IBA i cos mi kurde nie pasuje. Wlatuje na forum i okayuje sie ze jestem pelikanem. Przynajmniej takim ktory odrozni Porter od Imperial Brown Ale Single Hop na Chinooku
    Jesteś pelikan, bo odlatujesz gdzieś na długo, potem nie doczytasz co piszemy (tzn. inne pelikany), masz zaległości i takie są tego skutki.

Leave a comment:

• karol1000
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
    Guru Arts jak i Browary Rzemieślnicze oraz inne tego typu projekty adresowane są do pewnej grupy docelowej, która jeszcze nie łapie pewnych niuansów, nie są tak dociekliwi jak inni i przyjmują wszystko jak głodne pelikany. Już sama nazwa sugeruje, że podmioty stojące za nimi próbują nadać swoim produktom wyższą rangę. Raczej żaden szanujący się piwowar z inicjatywy kontraktowej nie nazwałby tak swojego przedsięwzięcia. No chyba, że kompletny laik, nie mający za sobą żadnej wiedzy, a jedynie kanały dystrybucji dzięki którym mógłby wejść w segment, który ma teraz duży popyt.
    Co do GA spróbuję się coś dowiedzieć. Prosiłbym jednak o zdjęcia produktów oraz skany/zdjęcia etykiet i kontr (na maila). Porter Krynicy jest dość łagodny, blady, jak na portera bałtyckiego, więc wcale mnie nie zdziwi jak ktoś wymyślił, że pasuje do innej kategorii piw.
    Ale mi pojechałeś...

Leave a comment:

• anteks
    replied
    Browar Harpagan
    Browar Harpagan. 7755 osób lubi to · 31 osób mówi o tym. Igramy z ogniem.

Leave a comment:

• e-prezes
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd
    To co robi ta firma z Ząbek to są jaja ...

Ten Imperial Brown Ale niby na Chinooku to mi smakuje jak porter. Chyba ten, bo parametry chyba te same: http://krinitsa.by/en/products/beer/porter-8-20/

W każdym razie z brown ejlem nie ma dużo wspólnego.

No jeśli z dolnofermentacyjnego portera robią górnofermentacyjne piwo to na pewno są jaja.

Krynitsa ma jeszcze belgijskiego dubbla i APA (IBU 46, chmielone Cascade, Yellow Sub, Hercules i Citra), więc Mercus ma jeszcze pole do działalności pod marką Guru Arts

Leave a comment:

• Pendragon
    replied
    Już po datowniku widać znajome literki z Kulta. Na ratebeer podano, że to Krynica. Co oczywiście nie jest żadną wyrocznią, ale...
    Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2017-01-25, 18:17.

Leave a comment:

• kaczka116
    replied
    No i Mercus tez dystrybucję posiada na Kult, ta sama etykieta co weissbier, ta sama butelka i ten sam system datowania. Gdzies kiedys znalazlem info ze to wlasnie Krynica

Leave a comment:

• kaczka116
    replied

Leave a comment:

• e-prezes
    replied
    Guru Arts jak i Browary Rzemieślnicze oraz inne tego typu projekty adresowane są do pewnej grupy docelowej, która jeszcze nie łapie pewnych niuansów, nie są tak dociekliwi jak inni i przyjmują wszystko jak głodne pelikany. Już sama nazwa sugeruje, że podmioty stojące za nimi próbują nadać swoim produktom wyższą rangę. Raczej żaden szanujący się piwowar z inicjatywy kontraktowej nie nazwałby tak swojego przedsięwzięcia. No chyba, że kompletny laik, nie mający za sobą żadnej wiedzy, a jedynie kanały dystrybucji dzięki którym mógłby wejść w segment, który ma teraz duży popyt.
    Co do GA spróbuję się coś dowiedzieć. Prosiłbym jednak o zdjęcia produktów oraz skany/zdjęcia etykiet i kontr (na maila). Porter Krynicy jest dość łagodny, blady, jak na portera bałtyckiego, więc wcale mnie nie zdziwi jak ktoś wymyślił, że pasuje do innej kategorii piw.

Leave a comment:

• kaczka116
    replied
    Mi sie zdaje ze to Guru Arts to jest Krynica czyli te slynne Kulty .

Obecnie w Carrefour mozna znalezc oprocz weissbier z serii Kult to takze jakies mocne slodowe czy jakos tak i ryzowe chyba z polskimi etykietami z bledem na kontrze (waŻone). Czyzby Mercus, ktory sprowadza te piwa (chyba Guru tez) nie potrafi napisac konkretnie? Akurat na Guru fajnie to wyglada ale Kult zjeb...ali.

Leave a comment:

• darekd
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pinio74
    Wpadło mi w ręce piwo Guru IBA - Imperial Brown Ale Single Hop Chinook z browaru kontraktowego Guru Arts. Nie wiem gdzie uwarzone, ale chyba w Polsce, bo kod kreskowy zaczyna się od 59. Jako dystrybutor podana jest firma Mercus z Ząbek.
    PS. swoje drogą piwo bardzo przyzwoite
    To co robi ta firma z Ząbek to są jaja ...

Ten Imperial Brown Ale niby na Chinooku to mi smakuje jak porter. Chyba ten, bo parametry chyba te same: http://krinitsa.by/en/products/beer/porter-8-20/

W każdym razie z brown ejlem nie ma dużo wspólnego.

może coś E-prezes odgadnie więcej, bo jest zorientowany w produkcji białoruskiej.

Leave a comment:

• dlugas
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona
    Obiecuję, że na jak nie lubię piwa z sokiem to na pszeniczne z durianem czekam niecierpliwie...
    no pszeniczka z tym owocem byłaby interesująca

Zwykły jasny lager śmierdzący durianem stoi w co drugim sklepie i jest zawsze na jakiejś tam promocji :]

Leave a comment:

• leona
    replied
    Obiecuję, że na jak nie lubię piwa z sokiem to na pszeniczne z durianem czekam niecierpliwie...

Leave a comment: