Lata 1905-1907 , Wałbrzyski browar. Fragment papieru firmowego Wirtschaftsgenossenschaft schlesischer Gastwirte (pismo datowane na rok 1912). Na pierwszym planie widoczna obecna Aleja Wyzwolenia oraz dwie kamienice (nr 46 i 48) – wówczas budynki mieszkalne przynależące do browaru. Centrum ryciny zajmują zabudowania browaru (dzisiaj w tym miejscu stoi market). Za browarem widoczny teren obecnego parku im. Jana III Sobieskiego z wyraźnie zaznaczonym drzewem (prawdopodobnie stanowiącym pierwowzór dębu z herbu Wałbrzycha) oraz pawilon przy Harcówce.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Piwny_Radek
@gitban
ano witam, witam <piwko>
@dyczkin
a czy to źle, że rośnie ilość miłośników dobrego piwa? Czy też uważasz, że opisywanie wrażeń jest zarezerwowane tylko dla "znawców"?
A co masz na myśli mówiąc znawców w cudzysłowiu?
Pamiętam taką stronkę pijoki.pl (czy pijaki.pl) naszego forumowicza, na której w kilka osób opisywali wrażenia po wypiciu tego czy innego piwa. Wierz mi, nie chciałbyś korzystać z zasobów tej strony dobierając dla siebie czy bliskich piwa.
Moim zdaniem jakiś poziom wiedzy i doświadczenia jest potrzebny. Owszem można zawrzeć wnioski w jednym zdaniu, ba jednym wyrazem, ale nie zrobi się z tego 5 minut nagrania.
Forum dyskusyjne jest czymś odmiennym od bloga, co już zostało powiedziane nie raz. Tu każdy wyraża swoją opinię w sposób dla niego dostępny. Jednemu potrzeba 10 zdań, innemu 2-3 a inny zawrze to w 1 słowie. BTW, ostatnio jest jeszcze jedna grupa - wrzucaczy zdjęć (oczywiście bez komentarza). Czasem ktoś napisze banialuki i zaraz to wyjdzie.
Blog tworzy osobną strefę, nawet nie dyskusji, więc w mojej ocenie ktoś kto tam tworzy wpisy powinien mierzyć ciut wyżej. A nie zawsze tak jest. Vlogi już w ogóle wypatrzyły pojęcie oceny.
Konkludując, uważam, że na blogerach spoczywa większy ciężar i w związku z tym bardziej powinni zwracać na to co mówią, jak mówią i ...jak długo mówią.
Porządkuję burdel w piwnicy i potrzebuję z 10-15 skrzynek na piwo (bez butelek). Takich żeby pasowały butelki wysokości NRW. Najchętniej z browarów czeskich / niemieckich, ale nie wybrzydzam. Normalnie jak jestem w Czechach to biorę za kaucję jedną ale nie wezmę przecież naraz 15 sztuk...
Nie wiem, czy to jest kontynuacja Pubu Ale Dobre Piwo. Adres ten sam. Po tamtym śladu nie ma a między apteką a Biedronką w pawilonie PRL-owskim jest pub & bar NaWyki Piwne. Problem jest taki, że do środka nie weszłem gdyż w necie godziną otwarcia jest 16:00, na mapach google 17:00. A w...
Odbywające się od 2013 roku Poznańskie Targi Piwne to wyjątkowe wydarzenie. Radosna celebracja jednego z najstarszych trunków na świecie przeplata się z profesjonalnym charakterem imprezy targowej. To doskonała okazja by poznać kulturę, historię, a także współczesny świat rzemieślniczego...
W 53. numerze Piwowara, magazynu dla domowych piwowarów, znajdziemy solidną dawkę inspiracji, wiedzy i humoru. W wywiadzie numeru bohater zdradza, jak z hobby można zrobić pełen etat, a dział stylów skupia się na klasykach w nowym wydaniu: rzemieślniczych lagerach, pilsach i recepturze, która...
Comment