Moje pytanie dotyczy lezakowania niepasteryzowanych porterów. Otóż mam pare butelek porteru z browaru restauracyjnego Słociak. Czy dobrym pomysłem jest zostawienie go w piwnicy na pare lat czy raczej jest duża szansa że sie popsuje?
Leżakowanie niepasteryzowanych porterów
Collapse
X
-
To jest piwo niepasteryzowane i niefiltrowane - to drugie jest ważniejsze w przypadku leżakowania i właśnie to pozwala na jego długi czas.
Jeżeli było by to piwo niepasteryzowane filtrowane - mogło by się zepsuć. Pasteryzowane mogą leżeć wiekiOstatnia zmiana dokonana przez Marusia; 2013-10-26, 09:29.
Related Topics
Collapse
-
Szukam polskich porterów z lat 90+ np dojlidy,lech,tyskie strzelec itp
jezeli ktoś posiada to chętnie kupię lub zamienię-
Channel: Giełda: kupię - sprzedam - zamienię
2023-01-13, 17:07 -
-
Radikovice to mała wioska położona na zachód od Hradca Kralove. We wiosce krzyżują się ścieżki rowerowe, a jedna z nich prowadzi do miejscowości Hrádek u Nechanic, gdzie można podziwiać ładny zameczek. Wiadomo, że jak są rowerzyści, to na szlakach musi być jakiś wodopój, ot taka...
-
Channel: Czechy
-
-
poszukuje całych piw typu porter takich jak np: dojlidy tyskie okocim pelikan elbląg. chętnie odkupię lub zamienię za coś
-
Channel: Giełda: kupię - sprzedam - zamienię
-
-
Nieopodal Pragi w wiosce Březová-Oleško od września 2019 roku działa browarek Vlastenec. Prace nad jego otwarciem trwały aż osiem lat, ale właściciel dopiął swego i w rodzinnej restauracji można napić się pysznego piwka
. Prostokątny, piętrowy budynek może nie jest najpiękniejszy, ale...
-
Channel: Czechy
-
-
Browar znajduje się w pięknej kamienicy w samym centrum Wiednia w odległości 100 m od Stadtpark. Jako, ze powstał w 2022 roku aktualnie jest najnowszym browarem otwartym w austriackiej stolicy. Najpierw trafiamy do drzwi na rogu ulic gdzie z wnętrza dochodzi intensywny zapach pieczonego na mięsiwa....
-
Channel: Austria
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment