Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Żywiec Biały

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Ravf
    Senior
    • 06-2013
    • 264

    Żywiec Biały

    Dzisiaj widziałem karton a w zasadzie to kawał tektury, który miał być kartonem właśnie z napisami Żywiec Biały. Podany był pełen skład (w tym kolendra), wersja na butelki 330ml. Oprócz tego jakieś bzdety w stylu tradycyjne piwo warzone w Żywcu od 2014 roku. Ktoś wie coś więcej na ten temat? Jak dla mnie to spore zaskoczenie.
  • Pendragon
    Senior
    • 03-2006
    • 13950

    #2
    Zatem Żywiec Biały dołącza do Żywca Marcowego -innego zaskoczenia.

    moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


    Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

    Comment

    • wrednyhawran
      Senior
      • 07-2010
      • 1784

      #3
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Ravf Wyświetlenie odpowiedzi
      Dzisiaj widziałem karton a w zasadzie to kawał tektury, który miał być kartonem właśnie z napisami Żywiec Biały. Podany był pełen skład (w tym kolendra), wersja na butelki 330ml. Oprócz tego jakieś bzdety w stylu tradycyjne piwo warzone w Żywcu od 2014 roku. Ktoś wie coś więcej na ten temat? Jak dla mnie to spore zaskoczenie.
      Jak mawiają na fejsbuniu: "Pic or didn't happen"
      Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
      Małe Piwko Blog
      Małe Piwko Blog na facebooku
      Domowy Browar Demon

      Comment

      • Petitpierre
        Senior
        • 01-2014
        • 2560

        #4
        Będzie wit-srit?
        Mały porterek-przyjaciel nerek

        Comment

        • belze
          Senior
          • 02-2004
          • 301

          #5
          Wit z żywca? Nie uwierzę póki nie zobaczę..

          Comment

          • rowdy
            Senior
            • 03-2013
            • 121

            #6
            Świat się kończy

            Comment

            • Seta
              Piję piwo
              • 10-2002
              • 6964

              #7
              Bojkot! Radlery rządzą!
              Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.

              Comment

              • Petitpierre
                Senior
                • 01-2014
                • 2560

                #8
                Ale tylko te wydawane w zimie.

                Swoją drogą, jak Żywiec miałby pomysł na sukces, to wróciłby z Zimowym, to było naprawdę intrygujące piwo i nie uwierzę, że miało małą sprzedaż, w jednym lokalu, śp. niestety, szło w pewnym okresie tylko to, piliśmy my-wówczas studenci, pili adwokaci, bizmesmeni, piła też okoliczna żulia.

                A z tym Marcowym to prawda? Bo też nie widziałem ani pół łyka...
                Mały porterek-przyjaciel nerek

                Comment

                • Pendragon
                  Senior
                  • 03-2006
                  • 13950

                  #9
                  A jak smakował ten Zimowy Żywiec? Jest nawet temat o nim, ale w nim tylko żale, że już go nie produkują.

                  moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


                  Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

                  Comment

                  • wrednyhawran
                    Senior
                    • 07-2010
                    • 1784

                    #10
                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Petitpierre Wyświetlenie odpowiedzi
                    jak Żywiec miałby pomysł na sukces, to wróciłby z Zimowym
                    Po co? I tak wszyscy, którzy kiedyś je pili powiedzieliby, że to już nie to samo co kiedyś.
                    Last edited by wrednyhawran; 12-02-2014, 11:24.
                    Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
                    Małe Piwko Blog
                    Małe Piwko Blog na facebooku
                    Domowy Browar Demon

                    Comment

                    • Petitpierre
                      Senior
                      • 01-2014
                      • 2560

                      #11
                      Smakował inaczej niż stary Żywiec, był gęstszy, słodszy i bardziej pikantny, można go wpasować jako piwo średnio mocne (wg nomenklatury), ja raczej przychylałbym się do "wyraźnie pełne."

                      Jakby uwarzyli tak samo, czemu mielibyśmy się czepiać? Malkontenci i tak by się znaleźli, albo agenci USA, że za mało chmielone
                      Mały porterek-przyjaciel nerek

                      Comment

                      • wrednyhawran
                        Senior
                        • 07-2010
                        • 1784

                        #12
                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Petitpierre Wyświetlenie odpowiedzi
                        Smakował inaczej niż stary Żywiec, był gęstszy, słodszy i bardziej pikantny, można go wpasować jako piwo średnio mocne (wg nomenklatury), ja raczej przychylałbym się do "wyraźnie pełne."

                        Jakby uwarzyli tak samo, czemu mielibyśmy się czepiać? Malkontenci i tak by się znaleźli, albo agenci USA, że za mało chmielone
                        Nawet jakby uwarzyli dokładnie tak samo, a nawet lepiej, to zadziałałby efekt wspomnień. To co było jest postrzegane jako lepsze. (słynne: to już nie to, co pierwsza warka ) Dobitnie to pokazały nieudane powroty 10,5 i EB.

                        Po drugie przez ten czas doświadczyliśmy tylu rozmaitych piw w różnych, nowych stylach, że takie piwo po prostu by na nikim nie zrobiło wrażenia.
                        Last edited by wrednyhawran; 12-02-2014, 11:50.
                        Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
                        Małe Piwko Blog
                        Małe Piwko Blog na facebooku
                        Domowy Browar Demon

                        Comment

                        • Petitpierre
                          Senior
                          • 01-2014
                          • 2560

                          #13
                          No, wiesz, nostalgia odgrywa pewną rolę-w końcu Leżajsk mocny sprowadzałem w ilościach hurtowych, jak się dowiedziałem, że gdzieś wrócił.

                          Nowego (starego, odnowionego) EB jeszcze nie piłem, natomiast 10,5 wieki temu mi nie smakowało, więc nowa wersja również nie spotkała się z aprobatą.

                          Nie chodzi o wrażenie, "ci inni" i tak szukają czegoś innego, to nie byłoby piwo dla "nich" wszak.
                          Mały porterek-przyjaciel nerek

                          Comment

                          • dlugas
                            Senior
                            • 04-2006
                            • 4014

                            #14
                            Raczej machną lagerka z dodatkiem ryżu i ciutkę lepszym aromatem i smakiem chmielowym
                            Coś na zasadzie tyskiego ryżowego

                            Wit z Żywca to byłoby faktycznie zaskoczenie.


                            BTW>
                            W Żywcu warzą teraz coś lub ostatnimi laty na górnych ?chyba nie


                            BTW> II.
                            jest też opcja, że zrobią piwo na tzw. partyzanta czyli "wit na dolnych" :]

                            BTW III
                            Bo albo mi się zdaje, albo wielkie browary "nie lubię mieszać fermentacji w jednym i tym samym miejscu"
                            Last edited by dlugas; 12-02-2014, 14:44.
                            Google Zdjęcia - wypite piwa PL [brak częstych aktualizacji]
                            Instagram [zawsze świeże zdjęcia, nie zawsze świeże piwa]
                            FaceBook -To co na Instagramie, tylko że na FB

                            Comment

                            • e-prezes
                              Senior
                              • 05-2002
                              • 19169

                              #15
                              PIETRA z korsykanskiego browaru jest piwem białym z użyciem slodu pszenicznego na drożdżach lagerowych. I jest smacznie.

                              Comment

                              Przetwarzanie...
                              X
                              😀
                              🥰
                              🤢
                              😎
                              😡
                              👍
                              👎