BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób. Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających. Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
Przeprowadziłem małe dochodzenie i udało mi się odkryć,że jeden z pięciu browarów przedwojennych w Świnoujściu to była filia berlińskiego Schultheiss. Znalazłem napis na murze "Schultcheis Brauerei Berlin". Te budynki stoją do dziś na ul. Lutyckiej w Świnoujściu. Czy ktoś...
Jako, że moja mama jedzie na wakacje do Świnoujścia, dostała ode mnie misje zakupu kilku ciekawych piw w pobliskim Ahlbeck, i w tym miejscu pojawia się moja prośba, czy któryś z forumowiczów ma namiary na jakiś ciekawy sklep z piwem ??
Coraz częściej zauważam lęk u browar.bizowcach w odwiedzaniu browarów u naszych zachodnich sąsiadów. Jedni że drogo, inni że daleko. Jedno i drugie nie do końca jest prawdą. A przecież mało w którym kraju występuje taka różnorodność gatunków jak właśnie w Niemczech. Poniżej zamieszczam...