Lista porterów - listopad 2005 r.
1. Porter Staropolski (but. 0,33l);
2. Porter łódzki (but. 0,5l i 0,33l (?) oraz pucha 0,5l);
3. Porter z Krajana (but. 0,5l i 0,33l);
4. Porter żywiecki z Cieszyna (but. 0,5l i 0,33l);
5. Porter ciechanowski (but. 0,33l);
6. Porter okocimski (but. 0,5l) - nawet jeśli robiony jest wyłącznie na export to jednak jest warzony w Polsce);
7. Porter Brok/Jędrzejów (but. 0,5l);
9. Porter witnicki (but. 0,5l i 0,33l).
Nie wiem czy jest lub chociaż pojawia się na rynku Porter elbląski?
Mam też pytania:
1) które z w/w porterów mają zawartość ekst. 22% - jak w klasycznym porterze polskim? - na pewno łódzki i ...
2) które z Porterów są exportowane do innych krajów? - na pewno Boss, okocimski i ...
1. Porter Staropolski (but. 0,33l);
2. Porter łódzki (but. 0,5l i 0,33l (?) oraz pucha 0,5l);
3. Porter z Krajana (but. 0,5l i 0,33l);
4. Porter żywiecki z Cieszyna (but. 0,5l i 0,33l);
5. Porter ciechanowski (but. 0,33l);
6. Porter okocimski (but. 0,5l) - nawet jeśli robiony jest wyłącznie na export to jednak jest warzony w Polsce);
7. Porter Brok/Jędrzejów (but. 0,5l);
9. Porter witnicki (but. 0,5l i 0,33l).
Nie wiem czy jest lub chociaż pojawia się na rynku Porter elbląski?
Mam też pytania:
1) które z w/w porterów mają zawartość ekst. 22% - jak w klasycznym porterze polskim? - na pewno łódzki i ...
2) które z Porterów są exportowane do innych krajów? - na pewno Boss, okocimski i ...
Comment