A Korsarz Bałtycki nie jest górnofermentacy? Z tego co pamiętam to był fermentowany na US-05. Ktoś może to potwierdzić lub zdementować?
PTC: Portery lista
Collapse
X
-
No faktycznie gugle także potwierdza, że zrobione na US-05.
Czyli jednak "mega porter" i kropka.
Lecz podobno to ani porter ani bałtyk. Takie "cuś" pośrodku.Last edited by dlugas; 2015-07-03, 13:53.Comment
-
PLOTKI:
Kopyr usłyszał doniesienia, że ostatnio była jakaś partia ŻYWIEC PORTER z ŻYWCA
No i po kodzie chyba nie dojdziemy która to warka, bo zawsze rozlewają go w Żywcu
Wspominał, że ta warka będąca w sprzedaży w promocji w Żabkach (tylko tych promocji było kilka) to mogła być właśnie z "matczynego browaru" a nie z metalowego Cieszyna.
Trzeba będzie sprawdzić kody, a nóż rozlewała to inna literka niż zazwyczaj (chyba, że Porter rozlewa, która popadnie)Comment
-
Porter łódzki nie istnieje. Nie ma takiego piwa. W Łodzi. Przejeżdżałem ostatnio przez Łódź dwukrotnie w drodze na i z śląska. Pomyślałem - kupię, bo nigdy nie próbowałem. Na pierwszy strzał poszły wielkie powierzchnie: Auchan, Leclerk, Lidl, Kaufland (tam nabyłem za to dobrego weizena za 1,99, ha!) i chyba jakiś płaz. I lipa!. byłem zdruzgotany. Zatem wczoraj powtórzyłem rajd, pamiętając że zostało mi jeszcze Tesco i małe sklepy. Do tesco w końcu nie dotarłem, ale wszędzie indziej wszyscy robili duże oczy. W jednym sklepie Pani mnie uświadamiała że nie ma browarów łódzkich a porter jest warzony pod niemiecką granicą i najszybciej dostanę w Poznaniu. W końcu jedna ekspedientka (3ci lub 4ty sklep z alkoholem) zlitowała się i skierowała mnie w kierunku ulic Tamka/Pomorska bo to ich rejon i może tam będzie. Rzutem na taśmę znalazłem sklepik z piwami regionalnymi (sporo kraftu) i tam, olśnienie, są!. W cenie 4,80/puszka nabyłem 5 sztuk. Ale i tak uważam że to biały kruk i trzeba szukać po fight clubach.
W domu zdegustowałem- niestety wypadł słabo. Za świeży, mocno alkoholowy, z jakimś nieprzyjemnym kawałkiem aromatu. Właściwie to się cieszę, bo jak mi porter na próbie nie podejdzie to idzie w szafę i nie kusi (nie jestem w stanie zleżakować okocimia, bo smakuje mi nawet świeży i butelki nie wytrzymują nawet miesiąca. Komes mi kiedyś nie podszedł i 3 butle z mitycznej czerwcowej warki czekają grzecznie. Podobnie miałem z Ciechanem kiedyś i już butelka z datą z początku lipca się ładnie terminuje).
Jak u Was z poszukiwaniem łodzkiego? macie jakąś miejscówkę z ceną w okolicach 4pln?Comment
-
Do Aldi były rzucane kilka razy w tej cenie.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Comment
-
Noż chodziło o okolice- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Porter łódzki nie istnieje. Nie ma takiego piwa. W Łodzi. Przejeżdżałem ostatnio przez Łódź dwukrotnie w drodze na i z śląska. Pomyślałem - kupię, bo nigdy nie próbowałem. Na pierwszy strzał poszły wielkie powierzchnie: Auchan, Leclerk, Lidl, Kaufland (tam nabyłem za to dobrego weizena za 1,99, ha!) i chyba jakiś płaz. I lipa!. byłem zdruzgotany. Zatem wczoraj powtórzyłem rajd, pamiętając że zostało mi jeszcze Tesco i małe sklepy. Do tesco w końcu nie dotarłem, ale wszędzie indziej wszyscy robili duże oczy. W jednym sklepie Pani mnie uświadamiała że nie ma browarów łódzkich a porter jest warzony pod niemiecką granicą i najszybciej dostanę w Poznaniu. W końcu jedna ekspedientka (3ci lub 4ty sklep z alkoholem) zlitowała się i skierowała mnie w kierunku ulic Tamka/Pomorska bo to ich rejon i może tam będzie. Rzutem na taśmę znalazłem sklepik z piwami regionalnymi (sporo kraftu) i tam, olśnienie, są!. W cenie 4,80/puszka nabyłem 5 sztuk. Ale i tak uważam że to biały kruk i trzeba szukać po fight clubach.
W domu zdegustowałem- niestety wypadł słabo. Za świeży, mocno alkoholowy, z jakimś nieprzyjemnym kawałkiem aromatu. Właściwie to się cieszę, bo jak mi porter na próbie nie podejdzie to idzie w szafę i nie kusi (nie jestem w stanie zleżakować okocimia, bo smakuje mi nawet świeży i butelki nie wytrzymują nawet miesiąca. Komes mi kiedyś nie podszedł i 3 butle z mitycznej czerwcowej warki czekają grzecznie. Podobnie miałem z Ciechanem kiedyś i już butelka z datą z początku lipca się ładnie terminuje).
Jak u Was z poszukiwaniem łodzkiego? macie jakąś miejscówkę z ceną w okolicach 4pln?Last edited by Dukat_WSI; 2015-08-19, 19:38.Comment
-
Są, są - a spróbować ich możesz m.in. na Opolskich Grudniowych Dniach Porterowych. Następne w 2016. Tutaj relacja z poprzednich : http://www.browar.biz/forum/showthre...light=opolskieOchotnicza Straż Piwna
BAZA = 7446Comment
-
Są, są - a spróbować ich możesz m.in. na Opolskich Grudniowych Dniach Porterowych. Następne w 2016. Tutaj relacja z poprzednich : http://www.browar.biz/forum/showthre...light=opolskieComment
-
Od tego czasu nic nie leżakuję, żeby nie korciłoComment
-
Comment
Comment