Okocim - 5000 lat p.n.e.

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • pama
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2002.08
    • 205

Wracając do piwa - załóżmy że zgłasza się do mnie sponsor, Lwówek albo Tychy, i że mam ochotę na zawarcie z nim umowy.
    Miejsce w moim profilu jest bardzo cenne, tak jak np. na samochodzie rajdowym. Oni chcą tam być, kupują to miejsce i wkładają swoje logo. OK, pod warunkiem, że byłby to sponsoring "czysty".
    czyli nie mieliby prawa żądać, żebym w dyskusjach forumowych reklamował Lwówek czy Gronie, bo mi te piwa nie smakują. Jeśli będę chwalił Dębowe, to dlatego, że mi się tak podoba. Podobnie sponsor jakiegoś serialu telewizyjnego nie ma nic do gadania, jeśli po serialu np. w programie ekonomicznym powiedzą, że ta firma cienko przędzie, jej akcje spadają itd. Ale dbająca o swój wizerunek telewizja, gazeta itd, nie pozwoli sobie na to, żeby zatajać niekorzystne dla sponsora fakty. Zresztą konkurent sponsora może sponsorować inny program w tej samej telewizji.
    Odwrotnie - program informacyjny może mieć zgryz z podawaniem pozytywnych informacji o sponsorze, podobnie jak ja nie chciełbym być oskarżony o stronniczość i miałbym zgryz z chwaleniem Dębowego, które po prostu lubię.
    Inna rzecz, że mogę w ogóle odrzucić ofertę - podobnie jak jeden z najpopularniejszych aktorów polskich, któy odmówił wystąpienia w reklamie prezerwatyw.
    pama

Comment

• Krzysiu
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2001.02
      • 14936

szostak napisał(a)
      Sponsorowania w postaci dostarczania forumowiczom swoich wyrobów do degustacji i na spotkania
      Takim sponsoringiem wykazywały sie lub wykazują browary "Piast", "Namysłów" i "Lwówek", choć trzeba przyznać, że w różnym stopniu. Ale chwała im za to!

Comment

Related Topics

Collapse

• Andrzej2025
        Pilne potrzebne informacje ZRMPP Brzesko Okocim
        Andrzej2025
        Witam serdecznie. Szukam informacji o Zakładzie Remontowo-Montażowym Przemysłu Piwowarskiego Brzesko-Okocim ul. Browarna - ponieważ pracowałem tam w latach 1982-1984 i potrzebne mi do kapitału początkowego. Z góry bardzo serdecznie dziękuję za okazałą pomoc. Będę dozgonnie wdzięczny za...
        2025-01-28, 15:19
      • OkocimPrzedwojenne
        Browar Jana Götza / Browar Okocim - przedwojenne
        OkocimPrzedwojenne
        Dzień dobry,

poszukuję przedwojennych dokumentów, reklam i akcesoriów (butelki, etykiety, podkładki itd.) związanych z Browarem Jana Götza w Okocimiu oraz jego reprezentacjami, zastępstwami i składami. Będę wdzięczny za wszelkie informacje.

Serdecznie pozdrawiam!
        2025-03-02, 15:34
      • ART
        Wielkie uaktualnienie 2015 - Okocim, Brzesko ul. Browarna 14
        ART
        Kolejny rok z rzędu...

Z racji mnogiej liczby piw w bazie danych i w tym roku czeka nas podsumowanie poprawności listy piw branych pod uwagę m.in. w Plebiscycie na Piwo Roku, komentarze też mi posłużą do uporządkowania spraw w BrowarBizie, zatem liczę na owocną współpracę...
        2014-12-18, 23:40
      • Javox
        Okocim, Tuborg Green
        Javox
        Piwo jasne o zawartości alko 4.6% tym razem z Brzeska (LPL 03).

Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
        Lacing - trochę było.
        Barwa - jasne złoto.
        Gaz - średni.
        Aromat - zbożowość i słód pilzneński z nutką "lodówkowego" chmielu....
        2024-07-04, 12:52
      • Javox
        Okocim, Žatecký Letký Pils
        Javox
        Lekkie piwo do serii farbowanych na czesko lisów

Ekstrakt 9.2*, alko 3.8%, IBU 14.

Piana - za niedługo mamy pełną warstewkę.
        Lacing - trochę było.
        Gaz - średni.
        Barwa - jasne złoto.
        Aromat - zbożowość.
        Smak - słodkawe i gorzkawe,...
        2024-02-17, 19:36
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...