Z przyjemnością zawiadamiam, że w końcu ukazała się i zagościła na pólkach księgarskich moja nowa książka (napisana wspólnie ze Staszkiem Sławińskim), o dość długawym tytule:"Mała encyklopedia piwowarska Krakowa i Kazimierza w wieku XVI i pierwszej połowie wieku XVII. Studia...
National Breweries Harare Zambezi, Zimbabwe,s Own Lager
Butelka 340 ml,alkohol 4,7%.Myślałem,że w kraju Roberta Mugabe pije się tylko krew białych osadników,ale znajomy przywiózł mi piwo.Piwo dość typowe jak na Afrykę-dobrze zgazowane,nieżle spienione.W smaku nieco cytrynowe,lekko...
Telč-Venecja Moraw, tak często bywa nazywane to miasteczko. Z trzech stron otoczone jest wodą. Kto jeszcze tam nie był, koniecznie powinien nadrobić tą stratę.
Rynek miasteczka od 1992 roku wpisany jest na listę UNESCO. Na nim możemy podziwiać zamek, krzyż pokutny, fontanny, oraz piękne,...
Alkohol 2,8%, butelka 340 ml.
Piana dosyć spora i trwała, barwa jasnosłomkowa.
W smaku dominuje goryczka, która chyba ma za zadanie przykryć bezpłciowość i bezsmakowość tego piwa. Wydaje mi się, że tak zapewne smakowałaby zaprawiona chmielem woda po płukaniu kadzi z prawdziwym piwem....
Comment