"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."
Dzięki Delvish za pamięć, ja na razie mam dość kolejek porterowych. Ale jeśli Kolega Szczęśliwy Znalazca tego dobra będzie chciał poczynić "publiczną" imprezę degustacyjną, to chętnie przy pomyślnych wiatrach zajrzę z jakimś starym porterkiem z naszego archiwum
Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2012-01-12, 20:03.
Powiem tak: na te piwa natknąłem się całkiem przypadkiem u znajomego który nie wiedział co z tym zrobić, trochę go uświadomiłem i teraz to niego należy decyzja co z tym dalej się zrobi.
Jak już coś wymyśli to dam znać a na razie za niego nie będę decydował.
Odświeżam temat!
Spotkałem się dzisiaj z właścicielem piw.
Portera może sprzedać max jakieś 6 butelek, po te zaproponowane 20zł + koszt wysyłki.
Pozostałe piwa też może sprzedać po 5zł
Nie sprzedaje tylko Portera Łódzkiego i Leżajska mocnego.
Kto zainteresowany proszę na priv, decyduje kolejność zgłoszeń, żeby było sprawiedliwie jedna osoba, 1 porter, reszta w dowolnych ilościach.
"You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)
Mam pytanie. Chciałbym zrobić piwo z brewkitu używając do tego ekstraktu słodowego. Wszystko mam przygotowane, ale problem w tym, że obie puszki (brewkit oraz ekstrakt) są przeterminowane około dwa lata.
wracam sie z uprzejmą prośbą do Was o wskazanie przybliżonej daty produkcji poniższych kufli porcelanowych, bo spodziewam się, że konkretnej daty co do roku nie da sie określić . Kufel brązowy ma pod spodem nadruk Tułowice, jeden z białych ma pełny napis Lubiana,...
Aromat: stonowane, spodziewane nuty czekoladowe na granicy sugestii - ale w miarę ogrzewania uwydatnia się znacznie, nutka kokosa, trochę sosu sojowego,...
Comment