z przewodnikiem na piwo?

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • jojominc
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2003.07
    • 1

z przewodnikiem na piwo?

wlasnie kupilem pascalowskie "Prosto z pipy". co o nim sadzicie? mnie zawiodl. wielkie nazwiska ale zawartosc kompletnie nie przydatna, poza moze kilkoma rozdzialmi wstepu. leksykon knajp troche dziwnie dobrany... lepszy byl "Przeowdnik piwosza"... wlasnie stamtad dowiedzialem sie o waszym istnieniu...

podobno wyszedl w Krakowie jakis nowy przewodnik, nieco szerszy... czy cos o nim slychac.... tu jakos niczego nie znaduje?

ciekawy jest leksykon M. Jacksona, ale to tylko wyliczanka piw...

doskonala publikacja byloby jakies polaczenie, zgrabne!, wiedzy o piwie i browarze z wiedza o regionie i okolicy...
  • breslauer
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2002.05
    • 2690

No to sprawdź sobie link do książki "Piwnym szlakiem ..."

A poza tym - witamy na browarze

Comment

• Krzych15
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2002.10
      • 596

A ile to cudo kosztuje jeśli można wiedzieć.na pozostałe pytania odpowiedź znajdź w Browarze.
      krzych
      Dzień bez piwa to stracony dzień.

Comment

• celt_birofil
        † 2017 Piwosz w Raju
        • 2001.09
        • 4470

Krzych15 napisał(a)
        A ile to cudo kosztuje jeśli można wiedzieć.na pozostałe pytania odpowiedź znajdź w Browarze.
        Cena cena oscyluje ok. 34 zł
        Nie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)

Comment

Related Topics

Collapse

• leszcz007
          Rozwiń swoją pasję i zdobądź wiedzę na studiach "Technologia Piwowarstwa"
          leszcz007
          Technologia Piwowarstwa

Czy piwo to nie tylko Twój ulubiony napój, ale również prawdziwa pasja? Może chcesz poszerzyć swoja wiedzę na temat warzenia piwa, wprowadzić swoją pasje na nowy poziom lub planujesz przejść na zawodowstwo. A może marzysz o własnym browarze,...
          2023-09-14, 13:39
        • darekd
          Moon Lark (Moon Lark & Mazák), Doušek
          darekd
          Kooperacja z morawskim browarem, warzone chyba w Polsce.

Ekstr. 12%
          Alk. 5,1%

Chmiele: Magnum, Žatecký poloraný červeňák

Choć na stronie chwalą się tylko żateckim chmielem:

https://moonlark.pl/beers/dousek

Aromat - lekki,...
          2024-12-21, 02:29
        • dadek
          Neißstraße 8, Bierblume Hausbrauerei
          dadek
          Często tak bywa, że od wielu lat przejeżdżamy przez jakieś miasto (szczególnie gdy jest ważnym węzłem kolejowym), korzystamy tylko z dworca i po szybkiej przesiadce podążamy dalej kolejnym pociągiem. Tak właśnie było w przypadku Görlitz, które to miasto wielokrotnie było "bramą...
          2023-04-27, 03:48
        • Grbuy
          Piwo z ekstraktów słodowych. Podstawy
          Grbuy
          Witam! Trochę zacząłem od nie tej strony i nie ogarniam kilku spraw na które nie potrafię znaleźć odpowiedzi poprzez wyszukiwarkę. Mam za sobą można tak powiedzieć drugie piwo w tym roku jak i w swoim życiu. Pierwsze to było po prostu nastawienie Brewkitu (Stout) na fermentację w okolicach...
          2023-11-30, 21:57
        • bastion
          Ukraina, Snigurivka, Brovarnia.
          bastion
          Nie wiem czy Wam zdarzyło Wam się próbować piwa z browarów które nazwał bym - Efemeryda.
          Przyjeżdża się gdzieś, próbuje się piwo, po czym po bardzo krótkim czasie browarek znika z powierzchni ziemi, nie zostawiając nawet śladu .
          Mnie zdarzyło się już to bodajże trzy razy,...
          2022-05-25, 23:16
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...