Duńskie piwa u mnie sa piwami krajowymi. Statystyka od początku roku:
1. Dania 50.50% 51 237.84 20.18
1. Harboe 45.10% 23 30.39 7.93
2. Royal Unibrew 9.80% 5 7.00 1.79
3. Thisted 7.84% 4 20.00 1.49
4. Virklund 5.88% 3 42.45 1.75
5. GourmetBryggeriet 5.88% 3 20.47 1.32
6. Hancock 5.88% 3 13.00 0.99
7. Carlsberg 5.88% 3 18.73 1.36
8. Kloster 3.92% 2 26.00 0.75
9. Nørrebro 1.96% 1 12.50 0.60
10. Refsvindinge 1.96% 1 9.50 0.50
11. Svaneke 1.96% 1 9.00 0.50
12. Raasted 1.96% 1 14.80 0.50
13. Skands 1.96% 1 14.00 0.70
2. Niemcy 10.89% 11 83.17 4.99
3. Czechy 10.89% 11 71.80 5.33
4. Szwecja 7.92% 8 72.68 3.83
5. Polska + browary domowe 5.94% 6 25.82 2.83
6. Stany Zjednoczone 4.95% 5 53.82 1.77
7. Wielka Brytania 2.97% 3 27.75 1.29
8. Islandia 0.99% 1 10.00 0.50
9. Irlandia 0.99% 1 0.00 0.40
10. Belgia 0.99% 1 9.00 0.33
11. Ukraina 0.99% 1 3.99 0.50
12. Estonia 0.99% 1 0.00 0.50
13. Norwegia 0.99% 1 12.50 0.50
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Jakie piwa piją forumowicze - na podst. Dziennika Piwnego
Collapse
X
-
Browary krajowe %
1. (O) Perła - Lublin 35.74%
2. (O) Czarnków 27.75%
3. (O) Fortuna 10.73%
4. (O) Łomża 4.13%
5. (O) BOSS 2.58%
6. (O) Konstancin 2.58%
7. (O) Bosman 2.58%
8. (O) Krajan 2.06%
9. (O) Okocim 1.55%
10. (O) Amber 1.55%
11. (O) Jabłonowo 1.55%
12. (O) Brok 1.03%
13. (O) Van Pur 1.03%
14. (O) Namysłów 1.03%
15. (O) Leżajsk 1.03%
16. (O) Kormoran 0.52%
17. (O) Zamkowy 0.52%
18. (O) Kasztelan 0.52%
19. (O) Kielce [ex. Belgia] 0.52%
20. (O) Łódzkie 0.52%
21. (O) Kiper 0.52%
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Ahumba Wyświetlenie odpowiedziW lutym wypiłem więcej niż w styczniu, mianowicie 25,39l.
Po dwóch miesiącach wychodzi 49,21l.
W 2009r zaliczyłem póki co:
- 19 browarów polskich (przybyły 4)
- 2 browarorestauracje polskie (przybyła 1)
- 7 browarów zagranicznych (przybył 1)
- 2 browarorestauracje zagraniczne (przybyły obie)
- 4 browary domowe (przybyły 3)
Struktura browarów wygląda następująco:
Mały – 41,64%
Średni – 20,42%
Restauracyjny – 13,41%
Zagraniczny – 11,81%
Domowy – 8,66%
Restauracyjne zagr – 3,05%
Duży – 1,02%
Czołówka polskich browarów:
1. CIECHAN – 11,24%
2. BIERHALLE WARSZAWA – 10,57%
3. ŁOMŻA – 8,33%
4. BIELKÓWKO – 7,72%
5. KONSTANCIN – 5,89%
6. NAKŁO – 4,55%
7. PERŁA-LUBLIN – 4,37%
8. SZTAB – 4,23%
9. JURAND – 3,05%
10. GDAŃSK BROVARNIA – 2,84%
Czołówka polskich marek
1. CIECHANÓW – Ciechan wyborne niepasteryzowane – 8,53%
2. ŁOMŻA – Wyborowe – 6,3%
3. WARSZAWA BIERHALLE – Bock – 5,28%
4. BIELKÓWKO – Żywe niefiltrowane – 4,67%
5. PERŁA-LUBLIN – Goolman gold – 3,35%
6. OLSZTYN JURAND – Mazurskie pils – 3,05%
7. KONSTANCIN – Mazowieckie niepasteryzowane – 2,84%
Czołowka zagranicznych browarów:
(1) Černa Hora – 2,03%
(2) Tucher -2,03%
(3) Wien 7 STERN BRAU – 2,03%
Leave a comment:
-
-
W lutym wypiłem więcej niż w styczniu, mianowicie 25,39l.
Po dwóch miesiącach wychodzi 49,21l.
W 2009r zaliczyłem póki co:
- 19 browarów polskich (przybyły 4)
- 2 browarorestauracje polskie (przybyła 1)
- 7 browarów zagranicznych (przybył 1)
- 2 browarorestauracje zagraniczne (przybyły obie)
- 4 browary domowe (przybyły 3)
Struktura browarów wygląda następująco:
Mały – 41,64%
Średni – 20,42%
Restauracyjny – 13,41%
Zagraniczny – 11,81%
Domowy – 8,66%
Restauracyjne zagr – 3,05%
Duży – 1,02%
Leave a comment:
-
-
1. (O) Ciechanów 25.28%
2. (O) Konstancin 11.57%
3. (O) Koreb 11.06%
4. (O) Bierhalle Warszawa 10.11%
5. (O) Czarnków 4.17%
6. (O) Perła - Lublin 3.16%
7. (O) Fortuna 3.16%
8. (O) Łomża 3.16%
9. (O) Kielce [ex. Belgia] 3.16%
10. (O) Kiper 3.16%
11. (O) Jędrzejów [ex. Strzelec] 3.16%
12. (O) Grybów 3.16%
13. (O) Kormoran 3.16%
14. (O) Browar na Jurze 2.09%
15. (O) Jagiełło 2.09%
16. (O) Perła - Zwierzyniec 2.09%
17. (O) Krajan 2.09%
18. (O) Staropolski 2.09%
19. (O) Zodiak 2.09%
W miesiącu styczniu wypiłem piwka z 19 polskich browarów, głównie niepasteryzowane.
Leave a comment:
-
-
i pierwszy miesiąc 26,61l
Rodzaj browaru %
Domowy 71.43%
Krajowy komercyjny 26.67%
Zagraniczny komercyjny 1.90%
Browary krajowe
1. (O) Czarnków 51.64%
2. (O) Fortuna 21.34%
3. (O) Jagiełło 7.11%
4. (O) Łódzkie 7.11%
5. (O) Racibórz 7.11%
6. (O) Żywiec 5.69%
Leave a comment:
-
-
W miesiącu styczniu wypiłem 23,82 l. piwa z:
- 15 browarów polskich
- 6 browarów zagranicznych
- 1 browarów domowych
- 1 browarorestauracji polskich.
Z tego:
Mały – 48,99 %
Restauracyjny – 15,95 %
Średni – 15,79 %
Zagraniczny – 13,27 %
Domowy – 3,9 %
Duży – 2,1 %
Czołówka browarów w spożyciu
1. BIERHALLE WARSZAWA – 15,95 %
2. CIECHAN –14,82 %
3. ŁOMŻA – 8,82 %
4. KONSTANCIN – 7,98 %
5. PERŁA-LUBLIN – 4,87 %
6. GAB -4,2 %
6. WITNICA -4,2 %
6. NüRNBERG TUCHER – 4,2 %
6. GRUDZIĄDZ – 4,2 %
10. SZTAB – 3,9 %
Najczęściej piłem:
1. CIECHANÓW – Ciechan wyborne niepasteryzowane – 11,34 %
2. WARSZAWA BIERHALLE – Bock – 6,72 %
3. ŁOMŻA – Wyborowe -4,62 %
4. ŁOMŻA – Export -4,2 %
4. GAB - Kama sutra - 4,2 %
4. WITNICA – Boss porter -4,2 %
4. WARSZAWA BIERHALLE – Alt – 4,2 %
4. TUCHER - Christ kindlesmarkt Bier - 4,2 %
9. KONSTANCIN – Mazowieckie niepasteryzowane – 3,78 %
10. PERŁA-LUBLIN – Goolman gold -2,77 %
Leave a comment:
-
-
1. Domowy 63.24%
2. Zagraniczny komercyjny 21.32%
3. Krajowy komercyjny 15.44%
Z domowych to:
1. RBD "PIERON" 91.86%
2. Noodles Brewery 4.65%
3. JAK, Lipiński Browar Domowy -3,49%
Komercyjne to:
1. Van Pur 47.62%
2. Łódzkie 38.10%
3. Amber 5%
4. Perła - Lublin 4.76%
5. Tyskie 4.76%
Leave a comment:
-
-
styczeń 13,43l
dziennie 0,43l
niepasteryzowane 21,6%
Kraje %
1. Polska 51.32%
2. Czechy 30.99%
3. Słowacja 7.45%
4. Litwa 3.72%
5. Wielka Brytania 3.72%
6. Belgia 2.79%
Dzień tygodnia (tu ciekawie) % l
poniedziałek 9.91% 1.33
wtorek 18.62% 2.50
środa 13.63% 1.83
czwartek 24.80% 3.33
piątek 18.62% 2.50
sobota 2.98% 0.40
niedziela 11.43% 1.53
Browary krajowe %
1. (O) Ciechanów 14.51%
2. (O) Kormoran 10.60%
3. (O) Koreb 7.26%
4. (O) Krajan 7.26%
5. (O) Konstancin 7.26%
6. (O) Staropolski 7.26%
7. (O) Janów Lubelski 7.26%
8. (O) Żywiec 7.26%
9. (O) Amber 7.26%
10. (O) Namysłów 7.26%
11. (O) Grudziądz 7.26%
12. (O) Zamkowy 4.79%
13. (O) Jagiełło 4.79%
Leave a comment:
-
-
Witam.Po I miesiącu 2009r piwa spożyłem 41.48 l,w tym niepasteryzowanego 16.82 l ( 40.55%).
Polska 21.21l ( 51.13%) i 24 browary.Na podium:Racibórz,Amber,Źywiec
Domowy 10.82l ( 26.08%)
Zagranica 9.45 ( 22.78%) i tylko Czechy (7 browarów) i Niemcy (1 br).
Większość opakowania to butelki (78.62%) i beczka (10.41%).PZDR
Leave a comment:
-
-
Browary krajowe % ile zł l
1. (O) Perła - Lublin 31.57%
2. (O) Czarnków 24.59%
3. (O) Fortuna 15.06%
4. (O) Konstancin 4.23%
5. (O) Krajan 3.39%
6. (O) BOSS 2.54%
7. (O) Bosman 2.54%
8. (O) Jabłonowo 2.54%
9. (O) Amber 2.54%
10. (O) Namysłów 1.69%
11. (O) Van Pur 1.69%
12. (O) Okocim 1.69%
13. (O) Łomża 1.69%
14. (O) Kielce [ex. Belgia] 0.85%
15. (O) Brok 0.85%
16. (O) Zamkowy 0.85%
17. (O) Kormoran 0.85%
18. (O) Łódzkie 0.85%
Leave a comment:
-
-
Podsuowanie stycznia krajami
1. Polska 53.85%
2. Czechy 42.31%
3. Niemcy 3.85%
Łącznie 52 piwa co daje 24,98 litrów
Leave a comment:
-
-
Podsumowanie stycznia (jak na razie polska reprezetnacja bardzo skromna):
1. (O) Koreb 50.00%
2. (O) Racibórz 50.00%
Natomiast piwa zagraniczne mogą cieszyć, a cieszą między innymi dlatego, że po za Koreą to import prywatny. Kolejność przypadkowa (dokładnie DP prowadzę już tylko do polskich piw):
1. Litwa
2. Austria
3. Turcja
4. Szwecja
5. Estonia
6. Rosja
7. Meksyk
8. Korea Południowa
9. Finlandia
10. Łotwa
11. Niemcy
12. Indonezja
13. Brazylia
14. Egipt
15. Wielka Brytania
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzizadziwia mnie jeszcze duże spożycie przez premiuma(ów) zamkowego portera
Duże mrozy to i Porter wchodzi gładko, 109 w 25 dni,
niestety w tym tygodniu antybiotyk, więc mam 7 dni całkowitej abstynencji
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pogoniarz Wyświetlenie odpowiedziTak sobie spojrzałem na statyskę globalną i fakt wbitych w tym roku 11 Porterów z Żywca trochę mnie zdziwił...
Piwa z CP, KP, GŻ to wiadomo, że CHGW gdzie i jakie produkują, tak jak nawet jest zagwozdka Połczyn czy Ihlawa?
zadziwia mnie jeszcze duże spożycie przez premiuma(ów) zamkowego portera
Leave a comment:
-
Leave a comment: