Duży udział w statystykach piw zagranicznych może świadczyć, że niektórzy forumowicze szykują się, do wejścia, do Zjednoczonej Europy (chyba, że punktuje sekcja Browaru na obczyźnie). U mnie tradycyjnie, Dobre bo Polskie (patrz Lwówek) .
Jakie piwa piją forumowicze - na podst. Dziennika Piwnego
Collapse
X
-
Duży udział piw zagranicznych to po prostu eksperymenty, no i piwa pszeniczne, które zabutelkowane można tylko zagraniczne kupić, a wszak większość z nas lubi piwo tego rodzaju.Comment
-
Dobre, bo polskie, ale z niemieckim właścicielem Zresztą jak i mój srebrny medalista Namysłów z prezesam zza Wielkiej Wody. No dobra - czepiam się. Ważne jest, by piwo warzone przez ich zakłady było dobre. To jest najważniejsze.Comment
-
robox napisał(a)
Duży udział w statystykach piw zagranicznych może świadczyć, że niektórzy forumowicze szykują się, do wejścia, do Zjednoczonej Europy (chyba, że punktuje sekcja Browaru na obczyźnie). U mnie tradycyjnie, Dobre bo Polskie (patrz Lwówek) .
Też uznaję Dobre bo Polskie ale nie znaczy to, ze nic innego piĆ nie będę, AMENGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Marusia napisał(a)
Duży udział piw zagranicznych to po prostu eksperymenty, no i piwa pszeniczne, które zabutelkowane można tylko zagraniczne kupić, a wszak większość z nas lubi piwo tego rodzaju.
Prawie jak Piwo
SZCZECINComment
-
zythum napisał(a)
Niestety jedyny "feler" to spożycie restauracyjnych ale to wynika z ich braku w Polsce.Piwo łączy ludzi, lecz poglądy na jego temat ich dzielą ....
Wiejski Browar Domowy "Garns 'n' Roses"Comment
-
CarlBerg napisał(a)
No patrz Pan - a we Wroclawiu mamy już dwa restauracyjne, niektórzy Forumowicze czasami jadają i piwo pijają w jednym z nich
Spiż i ??Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
becik napisał(a)
dwa???
Spiż i ??
Jakie pyszne dają tam piwo, to ja już piałem w "Piwo - konkretnie". A żarcie też jest odlotowe - nawet ścierwożerca wyjdzie najedzony samymi warzywami.
Last edited by jerzy; 2004-02-17, 11:21.browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]Comment
-
jerzy napisał(a)
I... przeczytaj sobie podpis Twojego przedmówcy.
(za ślepy jestem na ciupcie literki)Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Ano tak, żarełko godziwe, a wybór piw zdecydowanie większy niż w SpiżuComment
-
Nie rozumiem - co macie do zarzucenia statystykom ogólnym? Gdyby polski rynek piwny wygladał tak, jak one (Lwówek - 4.7%, Szwejk - 4.4%, browary domowe(!) - 3.5%), to moglibyśmy być zadowoleni. U nas KP ma ok. 17%-owy udział (34% w Polsce), a GŻ - 20% (37% w Polsce). Statystyki dla aktywnych Forumowiczów czy Premium na pewno poprawiają nam samopoczucie, ale ich wartość informacyjna jest nikła. Nawet jeśli spiskowe teorie Breslauera/Pogoniarza/Zythuma mają odzwierciedlenie w rzeczywistości, to i tak powinniśmy być dumni, że windujemy nasze ulubione browary w okolice miejsc medalowych.
- ciepłym leszkiem z puszki, niech mająComment
-
Wiesz ze statystyką to jest tak: sąsiad leje żonę 2 razy dziennie ja wcale, ale statystycznie Zona-Taxi i tak raz dziennie zaliczą swoją porcję
Ja tą jak nazywasz teorię spiskową zrozumiałem tak, że większość pisze, że piwa koncernowe są be, nikt ich nie wykazuje chwaląc się na forum a w statystykach są w czubie.Więc wychodzi, że ktoś dodrukowywuje te piwa poprawiając ich pozycje.Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
Dla mnie taki podział jest oczywistym dowodem (poszlakowym) na "teorię spiskową" - czyli, że osoby związane z koncernami wpisują do dziennika duże ilości tych wyrobów piwopodobnych, by nam fałszować statystyki.
No bo ewidentnie nie wpisuje ich prawie nikt z osób często wypowiadających się na Forum ani z wspierających Arta członkowstwem klasy premium.
Tylko Art mógłby mnie przekonać podając inne uzasadnienie oparte na faktach, do których my w statystykach nie mamy dostępu. Howgh!browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]Comment
-
jerzy napisał
No bo ewidentnie nie wpisuje ich prawie nikt z osób często wypowiadających się na Forum ani z wspierających Arta członkowstwem klasy premium.Comment
Comment