tj. Strzelca zanim zajął się ratowaniem Broka.
Browary 1994-2004, refleksja
Collapse
X
-
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie). -
I tu na przykład, w małopolsce Strzelec, strasznie "urósł" na rynku. I załatwiła to cena. Jasne, mocne czy herman, zaczęły sie sprzedawać
,co mnie dziwi. Co do "mniejszych graczy", to rozmawiałem ostatnio z przedstawicielem Belgi i powiedziałmi ,że "kasy" to oni mają jak lodu tylko inwestują w imprezy dla dystrybutorów i różnego rodzaju "bonusy" dla tych że panów, zamiast inwestować w sprzedaż!
I jaki to ma sens? Myslą że Fraterem zdobędą rynek, a tu z tego co wynika z rynku to piwo jest na półkach lecz nie ma klienta. Inwestując w np. Zabrze zyskują markę w jakimś tam stopniu znaną w najwiekszym pod względem spożycia rynku piwnym w Polsce! (druga jest małopolska
). Reklama i dobra (czyt. niska) cena moim zdaniem załatwia wszystko. Zabrze warzy, ludzie mają pracę, inwestor zarabia kasę, biznes sie kreci i wszyscy są zadowoleni>
zupka chmielowa dobra i zdrowa!!
Comment
-
Zabrze sprzedaje swoje piwo na pniu. Przyjdzie lato, to tak jak w zeszłym roku, może im zacząć brakować mocy produkcyjnejcielak napisał(a)
Jaka konkurencja? Czy Zabrze jest jakąś konkurencją dla któregoś browaru? Gdy by tak było to by ich nie zamykali! Rynek zbytu? Wynika z tego że jak ich zamykają to nie mają rynku zbytu. I tu chyba sam odpowiedziałem na pytanie, dlaczego nikt z "Wielkiej trójcy" się nimi nie zainteresował.
Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :DComment
-
doliczając Warszawę to browarów w naszym kaju jest już 64
rok 2004 nie jest najlepszy....oj nie jestGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
no i licząć Górę jest ich juz 63, chyba będzie mozna dodać Chojnów - 62, a ciekawe czy Brzeg działa?
niezłe tempo, ciekawe czy do 50 dojdziemyGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Raczej działa, na pewno jeszcze działał w lipcu.becik napisał(a)
...,a ciekawe czy Brzeg działa?
...
Comment
-
No ale może przynajmniej będziemy wkrótce mogli dopisać do listy browarów Racibórz
No i można dopisać Brovarię, choć to nieco inna specyfika
bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, OjczyznaComment
-
Jeśli mówimy powyżej o doliczaniui dodawaniu browarów zamkniętych, to Racibórz należało by raczej wypisać z tej listy.iron napisał(a)
No ale może przynajmniej będziemy wkrótce mogli dopisać do listy browarów Racibórz
Ostatnia zmiana dokonana przez jerzy; 2004-08-12, 10:57.browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]Comment
-
No dobra, chodziło mi o dopisanie do listy działających browarów, czyli przez tautologię (albo inne świństwo
) wypisanie z listy zamkniętych
bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, OjczyznaComment
-
niekoniecznie bo piwa w sklepach naszczescie niezabraknie a niewszystkim (np mi ) chce sie bawic w warzenie!!!! Fuck you prototypy!!!!Comment
-
Przepraszam ale nie za bardzo wiem czy "naszczęście" czy "niekoniecznie fakt poceszający" (rozumiem, że komentarz do wypowiedzi Hannibal'a)piecyk_gazowy napisał(a)
niekoniecznie bo piwa w sklepach naszczescie niezabraknie a niewszystkim (np mi ) chce sie bawic w warzenieMM961
4:-)Comment
-
No jak się dzisiaj dowiedzieliśmy z prasówki kolejny browar padł, chodzi o Romusabecik napisał(a)
no i licząć Górę jest ich juz 63, chyba będzie mozna dodać Chojnów - 62, a ciekawe czy Brzeg działa?
niezłe tempo, ciekawe czy do 50 dojdziemy
Comment