BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób. Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających. Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
Kudłaty napisal/a
Ja stawiam na Podpiwek Szlachecki i Karmi , ale chyba tego i tego już nie ma
Ale to nie są piwa bezalkoholowe, co bardzo łatwo można wyczytać na kontretykietach, wystarczy je obejrzeć z bliska. Również Toffi. To są ciemniaki, czyli nie w temacie.
adam16 napisal/a Ten Kasztelan to smakował jak prawdziwe, rasowe piwo. Ale już go nie widzę w sklepach
Kasztelena nie ma już w sklepach bo kasztelan jakoś trochę pogorszył się ze sprzedażą i zwolnił prawie połowę przedstawicieli handlowych. Sklepy jakoś nie chętnie brały Kasztelana bezalkoholowego, wiem coś o tym, ponieważ mój szwagier pracowałl jako przedstawiciel. Ale piwo wciąż można kupić w paru sklepach w Warszawie. Bezalkoholowy Kasztelan był naprawdę dobry.
Specjalnie na potrzeby tematu wipiłem dziś bezalkoholowy Żywiec . Zapach w miarę piwny , kolorek klarowny , ale trochę zbyt przejrzysty , pianka ok , w smaku wyczuwalny wyrażnie kwaskowy posmak ,wie ktoś z kąd on się bierze????? Werdykt
3 , powiedzmy że da się wypić , ma ktoś namiary na poznański sklep sprzedający bezalkoholową Warkę??
A co do KARMI to ma on 1.2% , dokładnie tyle co bezalkoholowe i jest naprawdę bardzo dobre
Ale piwo wciąż można kupić w paru sklepach w Warszawie. Bezalkoholowy Kasztelan był naprawdę dobry.
Gdzie w Warszawie można kupić bezalkoholowego kasztelana?
Ja go jeszcze nigdy nie widziałem, a chętnie bym spróbował.
pułaś
--------------------------------- "(...)W kącikach flechtów wieczór już Lśni jak porzeczka krwawa Ukradkiem z rdzy wycieram nóż I między bajki wkładam"
pułaś
--------------------------------- "(...)W kącikach flechtów wieczór już Lśni jak porzeczka krwawa Ukradkiem z rdzy wycieram nóż I między bajki wkładam"
Jeżeli z minimalną ilością alkoholu ( czytaj bezalkoholowe) to tylko ciemne! Karmi jak najbardziej. Zimne , na szybkiego i z beknięciem.
Jasne bezalkoholowe smakuje mi jak siódma dolewka do kawy.
Andro z wyspy jednej takiej.
http://www.bahama.uznam.net.pl/
Odgrzewam troche stary temat ale mam pytanie. Jak to sie robi ze piwo jest bezalkoholowe? Jak sie 'pozbawia' piwo procentow? Czy to jest jakis ekstrakt ktory sie rozpuszcza w wodzie czy co innego. Bede wdzieczny za naswietlenie sprawy.
Ja piłem czeski "Birell" pivo pro rzidice, czyli dla kierowców.
Nie jestem zchwycony, miałem wrażenie, że piję piwo do którego ktoś wlał wody. Podobnie z Żywcem.
Natomiast okocimskie "Karmi" to rewelacja. Podobnie jak holenderskie "3 horses".
Pamiętam jeszcze "Kuracyusz" chyba z Tych?
Piwo "KARMI" jest dobre i przypomina podpiwek domowy.
Lepszy był "Podpiwek" z Piasta , lecz przepadł.
Kupowałem ostatnio bezalkoholowe z Żywca. Całkiem dobre , chociaż przy upale każdy zimny napój wydaje się dużo lepszy.
Natomiast nie polecam duńskiego "FAXE" - bezalkoholowego.
Widzę, że dużo osób wspomina piwka Karmi i Toffi, które jak orka wcześniej zauwarzył są ciemniakami i do tematu nie powinne należeć.
Ale jak już się tu wkręciły to przypomne co nie którym pyszny produkt Dojlidy o nazwie Karmel. Jest to wyśmienity ciemniak, który idealnie gasi pragnienie w upalne dni, no i pozwala na prowadzenie samochodu, naturalnie pod warunkiem, ze się nie wypije dwóch skrzynek
Jeszcze jedna śmieszna rzecz o piwach bezalkoholowych, jak ART zauwarzył powinny one mieć do 0,5%-są u nas takie piwa?
Czy dałoby się zrobić w ogóle ciemne bezalkoholowe, które nie byłoby słodkim ulepkiem podchodzącym pod tmave?
Mocno nachmielone i niefiltrowane piwa bezalkoholowe na słodzie żytnim i pszenicy pokazują duży potencjał i z chęcią bym wypił wersję ciemną.
Sklep znajduje się na terenie Browaru Amber w Bielkówku, w pobliżu Gdańska. Bielkówko to malownicza miejscowość na Kaszubach, znana z tradycji piwowarskich i naturalnego krajobrazu. Browar Amber, założony w 1994 roku, jest jednym z pionierów piwowarstwa...
Comment