Rzecz o PORTERACH

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Related Topics

Collapse

• Prusak
    Sady, Abordaż
    Prusak
    Zaczyna się powoli sezon na portery, bo chłodna za oknem...
    Abordaż to E: 21 i alk. 9,2%.
    W zapachu przeważa paloność, lekkie rodzynki, obok nuta jakby stoutowa.
    Barwa od spodu ciemnorubinowa, w górnych partiach brunatna.
    PIana jak na portera po nalaniu obfita i dość...
    2025-10-02, 23:32
  • pebejot
    Zduńska Wola, Św. Maksymiliana Marii Kolbego 4, Staropolski Ogródek Piwny
    pebejot
    Browar Staropolski od dawna miał swój sklep firmowy, a teraz dorobił się firmowej restauracji.
    Restauracja znajduje się 50 metrów od browaru i nosi skromną nazwę "Ogródek Piwny", ale w rzeczywistości jest na bogato.
    Na sporej powierzchni znajduje się cały kompleks -...
    2024-10-19, 09:24
  • Serokomlak
    Islandia, Litli-Árskógssandur, Öldugata 22, Bruggsmiðjan Kaldi Brewery
    Serokomlak
    W środkowej części północnej Islandii - w osadzie liczącej ledwie stu kilku mieszkańców - powstał pierwszy w tym kraju (o surowym klimacie) mikrobrowar.

Árskógssandur (zamiennie: Litli-Árskógssandur) to niewielka miejscowość na zachodnim wybrzeżu najdłuższego (około 60 km długości...
    2024-09-28, 23:39
  • borsukwroc
    Wrocław, XD BOX Party Eventy Prezenty, ul. Bolesławiecka 6
    borsukwroc
    Otwarty niedawno sklep, można by rzecz patronacki Browaru Staropolskiego, bo 99% asortymentu to ichniejsze piwka, zestawy, szkło firmowe. Jest Koźlak Staropolski, wszystkie Portery i np puszkowe Dworskie, co nigdzie na oczy nie widziałem. Jak ktoś lubi Staropolskie "sztosy" to wpadajcie,...
    2022-07-18, 15:00
  • e-prezes
    Pinta, Portermass Amburana
    e-prezes
    Piwo pod tą nazwą zadebiutowało gdzieś chyba coś koło 2019 roku, ale nie miałem możliwości spróbowania przez ostatnie lata. Z tego co pamiętam zawsze był to porter bałtycki dużego kalibru i leżakowany z drewnem/w beczkach. Wczoraj miałem możliwość spróbowania z kranu w warszawskiej...
    2025-01-19, 15:40
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...