Podpiwek wraca?
				
					Collapse
				
			
		
	X
- 
	
	
	
	
		
	
	
	
		
	
		
			
				
	
	
	
	
	
	
	
	
	
 Hmmm. Polemizowałbym zarówno z tym, że jest to podpiwek, a jeszcze bardziej z tym że jest znakomity. Piłem to i... no. Dostałem zgagi. To jest jedno wielki E-xxx z dwutlenkiem węgla. Nie ma w sumie nic wspólnego z podpiwkiem, no może oprócz barwy.Comment
- 
	
	
	
	
		
	
	
	
		
	
		
			
				
	
	
	
	
	
	
	
	
	
- 
	
	
	
	
		
	
	
	
		
	
		
			
				
	
	
	
	
	
	
	
	
	
 Jeśli chodzi o podpiwek, to najlepszy jest ten produkowany tradycyjnie w restauracji "Ratuszowa" na Rynku w Nowym Sączu. Jest też dostępny w "Staromiejskiej" na Rynku w Starym Sączu.
 
 Mają też kwas chlebowy. Wszystko świeże i w tradycyjnych "krahlach" - można brać na wynos.
   Comment
- 
	
	
	
	
		
	
	
	
		
	
		
			
				
	
	
	
	
	
	
	
	
	
 No właśnie. Takie robione w restauracjach, to mogę być naturalne, ale co do Lubuskiego, to nie jest kwestia gustu! Wystarczy przeczytać jego ocenę na naszym forum i tam też kolega zacytował skład wyczytany na opakowaniu.... sama naturaComment
- 
	
	
	
	
		
	
	
	
		
	
		
			
				
	
	
	
	
	
	
	
	
	
 Czy kolega Samoglow nie na!!!
 
 Napoje karmelowo-słodowe/na bazie brzeczki 7/7 [PR07: 7/7] [PR06: 6/6]
 
 Perła - Zwierzyniec, Carmell (170,00)
 Okocim, Karmi (Classic) (142,50)
 BOSS, Podpiwek Lubuski (62,50)
 Łódzkie, Karmelowe (40,00)
 Łódzkie, Gold Caramel Classic (30,00)
 BOSS, Biodar (18,75)
 Kielce [ex. Belgia], Carmello (11,25)
 
 
 To chyba mówi samo za siebie.Biorąc pod uwagę wielkość Browaru Witnica wynik bardzo dobry a na zkończenie tematu chemii w Podpiwku Lubuskim etykietaComment
- 
	
	
	
	
		
	
	
	
		
	
		
			
				
	
	
	
	
	
	
	
	
	
 Ja już się nie będę kłócił, bo to nie ma sensu. Piłem z przyjaciółmi i było bardzo nie ciekawe. Kupiliśmy to w plastikowym pecie w Łodzi. Macie tu link, widać z komentarza, że inni też nie mają oczu i smaku: http://www.browar.biz/piwo.php?id=1840&do=ou#ouComment
- 
	
	
	
	
		
	
	
	
		
	
		
			
				
	
	
	
	
	
	
	
	
	
 P.S. Prawdziwy podpiwek był robiony dawno temu, jak byłem jeszcze gówniarzem. Nazwał się "Podpiwek szlachecki" i robił go nieodżałowany Piast. To było coś! Pamiętacie? Acha, i żeby nie było, ja bardzo cenię browar BOSS i ich Koźlaka, Portera. Są świetne, ale do podpiwku mnie nie przekonasz, chyba, że rzeczywiście robią teraz coś nowego, o czym nie wiemComment
- 
	
	
	
	
		
	
	
	
		
	
		
			
				
	
	
	
	
	
	
	
	
	
 Oczywiście w dalszym ciągu nie zgadzam się z opinią na temat Podpiwku Lubuskiego !!!!P.S. Prawdziwy podpiwek był robiony dawno temu, jak byłem jeszcze gówniarzem. Nazwał się "Podpiwek szlachecki" i robił go nieodżałowany Piast. To było coś! Pamiętacie? Acha, i żeby nie było, ja bardzo cenię browar BOSS i ich Koźlaka, Portera. Są świetne, ale do podpiwku mnie nie przekonasz, chyba, że rzeczywiście robią teraz coś nowego, o czym nie wiem  Comment
Related Topics
				
					Collapse
				
			
		
	- 
	
	
		
	
	
	
	
	
		
			 Coś się nabroiło w AleBrowarze Coś się nabroiło w AleBrowarze
 
 Były meldunki wcześniej o wycofaniu wybuchowych Mango Lassi ale wyszło tego więcej...
 
 
 Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: Wycofanie piwa z powodu ryzyka rozsadzenia butelki produktu
 
 https://www.gov.pl/web/gis/ostrzez...- 
							Channel: Piwo - ogólne
 2025-07-01, 17:05
- 
							
- 
	
	
		
	
	
	
	
	
		
			 Mini browar Rychtik śmiało można zaliczyć do kategorii mikrusów. Browarek znajduje się w ogrodzie domu rodzinnego w nowo wybudowanym budynku. Mini browar Rychtik śmiało można zaliczyć do kategorii mikrusów. Browarek znajduje się w ogrodzie domu rodzinnego w nowo wybudowanym budynku.
 Od 1 czerwca 2024 r. działa już legalnie i warzy się przy użyciu własnej technologii. Michal Švrček, to właściciel, piwowar, oraz były elektryk,...- 
							Channel: Czechy
 
- 
							
- 
	
	
		
	
	
	
	
	
		
			Leżący w pobliżu granicy ze Słowacją Użgorod, w 2019 roku dorobił się kolejnego mikrusa o nazwie- Yuber. Umiejscowiony jest na skraju miasta w dzielnicy willowej. Do przejścia granicznego jest bardzo blisko, wystarczy z drogi do miasta odbić w boczną wąską drogę.
 
 Browar jest...- 
							Channel: Ukraina
 
- 
							
- 
	
	
		
	
	
	
	
	
		
			 Ekstrakt 10.1*, alko 6.0% = mistrzowie piwowarstwa! Ekstrakt 10.1*, alko 6.0% = mistrzowie piwowarstwa! 
 
 Kod LB
 
 Piana - na dłużej pełna warstewka.
 Lacing - sporo.
 Gaz - średni.
 Barwa - złoto.
 Aromat - zbożowość.
 Smak - słodkawe, trochę ryżowe, lepkie, owoce lagerowe... cukrowe, trochę...- 
							Channel: Piwo - konkretnie
 2023-10-27, 14:38
- 
							
- 
	
	
		
	
	
	
	
	
		
			 Jedyny klasztor trapistów w Anglii i jedyny browar trapistów w Wielkiej Brytanii! Jedyny klasztor trapistów w Anglii i jedyny browar trapistów w Wielkiej Brytanii!
 
 Opactwo założone w 1835 i prawdopodobnie mnisi warzyli tam piwo w XIX w. Jednak współczesny browar pierwszą warkę wypuścił w 2018 r. (wcześniej mnisi prowadzili mleczarnię). Do lata 2019 r. wyprodukowano...- 
							Channel: Anglia
 
- 
							
- Loading...
- Koniec listy.
 
		
	
 
							
						 .
.  
		
	 
		
	
Comment