Podobno znów pojawiło się piwo z Łańcuta. Nazywa się teraz bodaj "Podkarpackie". Nie "Karpackie", bo to robi Van Pur. Czy ktoś wie coś więcej na ten temat? Będę wdzieczny za wszelkie infromacje.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Piwo Łańcuckie
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PrusakPodobno znów pojawiło się piwo z Łańcuta. Nazywa się teraz bodaj "Podkarpackie". Nie "Karpackie", bo to robi Van Pur. Czy ktoś wie coś więcej na ten temat? Będę wdzieczny za wszelkie infromacje.
Browar zamknięty i żadnego piwa z niego nie ma, może być jedynie kontynuowana marka w innym browarze. Raczej wątpię aby Van Pur ze swoim Podkarpackim nawiązywał do łańcuckiej tradycji.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
-
-
Raczej chodzi o to, żeby nie pomylić "Podkarpackiego" z Łańcuta z "Karpackim" z Van Pura...Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet
Comment
-
-
Podkarpackie dostępne jest w dawnej strefie dystrybucji Łańcuta i nie musiało się pojawiać (ostatnio), ponieważ bezpośrednio po zamknięciu browaru w Łańcucie (parę lat temu) jego produkcję przejął Leżajsk. Napotkać na nie można w dość szerokiej strefie Polski południowo-wschodniej - ostatnio widziałem je np. w Annopolu. "Odświeżono" nawet nieco szatę graficzną i wprowadzono nowy kapsel (wariacja oryginalnego logo Łańcuta). Życie po życiu czy piwo-zombie ??
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika slawekkazekPodkarpackie dostępne jest w dawnej strefie dystrybucji Łańcuta i nie musiało się pojawiać (ostatnio), ponieważ bezpośrednio po zamknięciu browaru w Łańcucie (parę lat temu) jego produkcję przejął Leżajsk. Napotkać na nie można w dość szerokiej strefie Polski południowo-wschodniej - ostatnio widziałem je np. w Annopolu. "Odświeżono" nawet nieco szatę graficzną i wprowadzono nowy kapsel (wariacja oryginalnego logo Łańcuta). Życie po życiu czy piwo-zombie ??
Przy okazji: barman z miejscowej knajpy poinformował mnie, że Leżajskie jest ważone bez chmielnia, jest tylko mączka kukurydziana i zakwaszacze. To woła o pomstę do nieba! Czy ktoś wie coś na ten temat, czy takie rzeczy praktykowane są w innych browarach. Aż nie chce się wierzyć.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_AlehousePrzypuszczam, że barman po prostu guzik wie o produkcji piwa
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PrusakPodobno tę infomację posiada za sprawą kierownika produkcji w browarze w Leżajsku. Zachwalał swoje miasteczko, więc jaki interes miałby w glebieniu miejscowego browaru, którego piwo sprzedaje w swoim lokalu (syn właścicielki)?
A gnojenie browaru z własnego miasta/okolicy też jest w naszym kraju powszechne i raczej inna postawa jest wyjątkiem. Za ideał pewnie uważa Heńka, bo co importowane, to importowane...Last edited by kopyr; 16-08-2005, 18:19.
Comment
-
Comment