Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika slawekkazek
Sytuacja się zmieniła - Smocza Głowa w butelce pojawiła się na rynku.
Gdzie? Ja byłem dwa dni temu w RUTYNIE i barman powiedział, że nie mają bo zadzwonili z Browaru, że samochód im się zepsuł i nie mają jak dowieść piwa
Lepiej milcząc uchodzić za idiotę, niż odzywając się rozwiać wszelkie wątpliwości.
------------------------------------------------------------------
Jasne czy ciemne? Jasne, że ciemne!
Zapraszam na Stolarską - na pewno tam jutro wpadnę na jedną smoczą. I nie przeszkodzi mi w tym to, że pomimo późnej pory delektuję się smoczą w pieleszach domowych . I oby tak dalej !!!
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
...
NON IRON ul. św.Marka
PIERWSZY LOKAL PO LEWEJ STRONIE ul. Stolarska
ESPRESSO ul. Biskupia
PUB RUTYNA ul. Westerplatte
SZYNK ul. Podbrzezie
ALOHA ul. Miodowa
OPAL ul. Kupa
PILS-GRIL-BAR ul. Lwowska
RIMINI ul. Teligi
...
Rimini - out
Aloha - out
Opal - już dawno out
Yakuza - również
Colloseum - też out
Rutyna - tylko butelka!
jeśli warto to tylko w tych:
Espresso - za duży wybór piw i klimat
Szynk - za rodzinny klimat
Non Iron - za wspaniałą atmosferę, zwłaszcza jak pozna się bliżej właścicieli, a nie ma z tym problemu jak w Szynku
Pierwszy Lokal... - za bliskość i ekskluzywność
Pils-Grill-Bar - za podmiejski klimat i brak wielkomiejskiego zgiełku.
nowe piwa Dark Ale i Golden Ale dostępne (jednak), ale tylko w lokalach, gdzie leje się Smocza Głowa. powoli mają "wejść" także do sklepów. kiedy? trudno powiedzieć... podobno już są.
Warka Dark Ale się już skończyła (przedwczoraj w Non Iron ostatnia beczka), ale już jest uwarzona następna warka i nie Goldena a Dark'a właśnie. Tak szybkiego zejścia nie miało Amber Ale w 8 lokalach na samym początku jak teraz Dark w 4. To zadecydowało o ponowieniu warzenia tego piwa.
Ostatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2006-11-02, 18:37.
Trudno, żeby Golden sprzedawał się dobrze skoro jest butelkowany, a jego smak pozostawia wiele do życzenia. Cieszę się, że Dark doczekał sie kolejnego warzenia. Oby nie było jak w przypadku Ambera, gdy kolejne warki rozczarowały nas.
Golden miał być następny nie z tego powodu, że jest sprzedawalny, ale dlatego, że jego mankamenty z wersji butelkowej da się wyeliminować w wersji lanej (vide Dark)... no i w stałej ofercie miał być tylko Amber, a pozostałe piwa sezonowo za każdym razem inne.
Przybył nowy lokal w rejonach Ruczaju... gdzieś na Kobierzyńskiej w winiarni leją Smoczą Głowę. Nie znam adresu i nie byłem tam jeszcze, więc nie dodaje we właściwym wątku.
Dopiero teraz zwróciłem uwagę, na kontrze napis, wyprodukowano w Browarze Relakspol, ul. Borkowska...Czy ktoś władny mając przed oczami tak oczywiste fakty, przejrzy na oczy łacząc ten sztuczny twór do właściwego miejsca warzenia?
Przecież to jest bez sensu opisywać piwo z "browaru", który sam jako miejsce produkcji podaje Relakspol.
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Cześć,
mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
Od dawna miałem zamiar doliczyć się ostatecznej liczby browarów w Polsce na przestrzeni lat.
Granice wyznaczyłem sobie na lata 1989, 1945 i 1918/1920.
Co do roku 1989 zostało to już omówione w pobocznym temacie.
Tutaj chciałbym się zająć granicą na 1945r. Na II RP jeszcze...
Po przenosinach z Wlenia browar Dolina BoBRU znalazł swe miejsce w Jeleniej Górze w dawnej fabryce włókienniczej Anilux, jednak nie nad Bobrem, a tuż przy jego dopływie - rzece Kamienna. I to ona była przyczyną fatalnej powodzi we wrześniu 2024. Nikt się nie spodziewał, że płynąca dość...
Sierpniową eksplorację nowych browarów Pomorza Zachodniego wypadło mi zakończyć 30.07.2019 w Gryficach. Browar Folga jest częścią dość sporego kompleksu hotelowo-restauracyjnego, powstałego na bazie dawnych magazynów, a oddalonego około 600 m od dworca kolejowego. Piętrowe budynki z czerwonej...
Comment