Terminami ważności mam w arkuszu w Excelu
W związku z tym mogę w piwnicy trzymać krajami, bo w takiej ilości spokojnie znajdę co potrzeba.
W związku z tym mogę w piwnicy trzymać krajami, bo w takiej ilości spokojnie znajdę co potrzeba.
)
Po za kilkoma (8) piwami angielskimi, jednym Litewskim, i dwoma skrzynkami krajowego nie dysponuje żadnym innym trunkiem. Niestety pierwsze próby samodzielnego wazenia zakończone sukcesem juz poszły w niepamięć.Był to przepyszny Porter o wdzięcznej nazwie Adamkowe (nazwa od imienia kolegi u ktorego zostało otwarte i zdegustowane prawie w całości ) Kolejne próby ważenia Piwka domowego poległy narazie z braku czasu. Mam nadzieję powiększyc niebawem zasoby piwniczne o niemieckie zdobycze, a jak dobrze pojedzie (hihihihi, bo nie zawsze mój wóz wozi mnie tam gdzie ja chce) to byc może rownież i kilkanaście belgijskich
) , 3 szt. domowe ze zlotowej wymiany, jeden fermentator 18 litrów na burzliwej. Suma sumarum, nie ma nic do picia, albo za młode, albo niedobre (#2), albo szkoda. Mówi sie trudno, idę do sklepu.
. Miejscowi są pewnie przyzwyczajeni bo to ich tradycja, a poza tym ciężko dostać coś innego, jednak turyści szukają urozmaicenia. Ale na szczęście da się znaleźć miejsca gdzie można się napić prawdziwego...
Comment