Ciekawostka z Grudziądza: na etykiecie: Kunterbeer Mocny, na kontrze - zawartość alkoholu 5,3%, ekstrakt 12,1
Kłamstwa na etykietach
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KrzysiuW KP Tyskie, Lecha i Żubra produkują we wszystkich trzech browarach, Reddsy i DOga ponoć tylko w Poznaniu i w Tychach, zaś te, które są w butelkach 0,66 - tylko w Poznaniu.Comment
-
To, że tam jest linia rozlewnicza nie musi a priori oznaczać, że tylko tam jest warzone.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.Comment
Related Topics
Collapse
-
Browar powstał w 2017 roku w portowej dzielnicy Eilandje poprzetykanej dokami i kanałami, od wschodniej strony przyległej do rzeki Schelde. Dojechać można tu tramwajem nr 24. Browar zainstalowano w dość sporym starym budynku z czerwonej cegły pełniącym zapewne niegdyś rolę portowego magazynu....
-
Channel: Belgia
-
-
Tak jak tu pisałem miesiąc temu była promocja nowych piw browaru Osjann i w tym tego. W dniu premiery smakowało tak wybornie, że wypiłem 3. Teraz wiem dlaczego...
Kolega Gisou upierał się, że to APA bardziej niż IPA, ale w każdym bądź razie jest to wersja "session". Na...-
Channel: Piwo - konkretnie
2025-04-07, 16:00 -
-
Fabryka z Drezna, Schankbier czyli lekkie ale alk. dość wysoko w tym wypadku, bo 4,9% Ekstr. 9,5%
Piwo niskokaloryczne
https://www.feldschloesschen.de/prod...hen-schlankes/
Aromat - nawet przyjemny. Jest chmiel (łąka, zioła) i trochę słodu...-
Channel: Niemcy
2025-07-20, 22:54 -
-
Browar z Newcastle. Na etykiecie zdjęcie znanego mostu z tego miasta - Tyne Bridge wybudowanego prawie 100 lat temu.
Browar jest sporo młodszy, obchodzi 25 rocznicę powstania.
Pale ale na chmielach: Azacca, Citra i Nectaron. 4,5% alk.
Aromat - chmielowy, ciekawy i...-
Channel: Anglia
2025-07-03, 00:01 -
-
Smoke & Shadows od Browar Dziki Wschód
Peated Foreign Extra Stout
7,5 ABV / 19 P
Napisano że to Piwo ciemne... smakowe. Oraz że to pierwszy #multicollab z 10 multitapami. Ale miejsce warzenia tajne.
----------------------------------------
...-
Channel: Piwo - konkretnie
2025-06-08, 11:34 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment