Mi z Namysłowa smakuje najbardziej Zamkowe Mocne, później Pils. Średnio mi podchodzi Premium jednak jak nie ma nic ciekawszego to czasem po niego sięgam. Nie smakują mi obydwa Kozackie.
Namysłów
Collapse
X
-
Dzisiejsze premium bardzo mi smakuje ale jak pomyśle co browar Namysłów wyczyniał jeszcze niedawno temu to aż ciarki..Piwo jest prawdopodobnie jedną z najlepszych rzeczy, jakie pojawiły się na ziemi - oprócz mnie, tak... to dwa z największych objawień na powierzchni ziemi. Więc... pasujemy do siebie.Comment
-
A co takiego wyczyniał? Ja jestem od dwunastu lat stałym konsumentem Namysłowa beczkowego i nie zauważyłem żadnych wyczynów. Może poza tym, że im bardziej unowocześniony jest browar, tym mniej charakterystyczne są ich piwa. Ale wg mnie to i tak jedno z najlepszych polskich piw.Comment
-
A to mianowicie,że nie dało się tego pić. No chyba,że ja miałem wyjątkowego pecha i trafiłem kilkakrotnie na stare albo z jakiś innych przyczyn trefne piwoPierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KrzysiuA co takiego wyczyniał?
Piwo jest prawdopodobnie jedną z najlepszych rzeczy, jakie pojawiły się na ziemi - oprócz mnie, tak... to dwa z największych objawień na powierzchni ziemi. Więc... pasujemy do siebie.Comment
-
Trochę szczegółów może być dorzucił? Jakie to było piwo, beczkowe czy butelkowe, dlaczego nie dało się go pić?Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika BigLebowskiA to mianowicie,że nie dało się tego pić. No chyba,że ja miałem wyjątkowego pecha i trafiłem kilkakrotnie na stare albo z jakiś innych przyczyn trefne piwo
Bo przyznam szczerze, że mając częsty kontakt z produktami Namysłowa od wielu lat nie trafiłem na takie, które musiałbym natychmiast wylać do zlewu...Comment
-
Otóż było to już dość dawno temu bo z lat 10 albo i więcej ale z tego co pamiętam próby podejmowane były z beczkowym w knajpie na poludniu Wrocławia a wartości smakowe zbliżone były do brudnej szmaty lub ściery jak kto woli. Po dwakroć podchodziłem i w końcu zaniechałem. Jednak po tym co tu piszecie wnoszę, że do trzech razy sztuka?!Piwo jest prawdopodobnie jedną z najlepszych rzeczy, jakie pojawiły się na ziemi - oprócz mnie, tak... to dwa z największych objawień na powierzchni ziemi. Więc... pasujemy do siebie.Comment
-
odkąd Namysłów zniknął z wielu knajp, sklepów, nawet z obrzeży miasta (Opola), czy też i z powodu ciągłego przetasowywania kadrowego - mój entuzjazm leci w dół po równi pochyłej.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
jeśli mówisz o beczkowym to wina może być nie tylko po stronie browaru - o tym nie pomyślałeś? ja namysłów degustuje od 2001 roku i butelkowy, może nie był wybitny to nigdy nie smakował tragicznie (mam na myśli główne produkty: wtedy rycerskie mocne, zamkowe, namysłów full). lowcostowe twory nadawały się oczywiście w kibel, ale każdy tego typu produkt (vide Głubczyce czy Van Pur) nie nadaje się nawet do skosztowania. beczkowy namysłów chyba od 2003 i też nigdy nie byłem zawiedziony.Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika BigLebowskiOtóż było to już dość dawno temu bo z lat 10 albo i więcej ale z tego co pamiętam próby podejmowane były z beczkowym w knajpie na poludniu Wrocławia a wartości smakowe zbliżone były do brudnej szmaty lub ściery jak kto woli. Po dwakroć podchodziłem i w końcu zaniechałem. Jednak po tym co tu piszecie wnoszę, że do trzech razy sztuka?!Comment
-
Jak pewnie zauważyłeś mówiłem o okresie z przed 10 lat. Swoją drogą masz wiele racji.Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezesjeśli mówisz o beczkowym to wina może być nie tylko po stronie browaru - o tym nie pomyślałeś? ja namysłów degustuje od 2001 roku i butelkowy, może nie był wybitny to nigdy nie smakował tragicznie (mam na myśli główne produkty: wtedy rycerskie mocne, zamkowe, namysłów full). lowcostowe twory nadawały się oczywiście w kibel, ale każdy tego typu produkt (vide Głubczyce czy Van Pur) nie nadaje się nawet do skosztowania. beczkowy namysłów chyba od 2003 i też nigdy nie byłem zawiedziony.Piwo jest prawdopodobnie jedną z najlepszych rzeczy, jakie pojawiły się na ziemi - oprócz mnie, tak... to dwa z największych objawień na powierzchni ziemi. Więc... pasujemy do siebie.Comment
-
syf? to ciekawe. możesz nieco rozwinąć swą myśl?- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
A czy kolega próbował cimnego, górnofermentacyjnego Irlandera z beki oraz pozostałych piw z Namysłowa, że tak uogólnia?Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lukexja lubie zamkowe dark(szkoda ze w puszce) i kozackie ale tylko w butelce...reszta to syfMM961
4:-)Comment